Σάββατο 6 Μαΐου 2017

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ - 24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ


ΚΥΡΙΑΚΗ 7 ΜΑΪΟΥ 2017

Το Εργατικό Κέντρο Κατερίνης καλεί τους εργαζόμενους στο εμπόριο να συμμετάσχουν μαζικά στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία που έχει κηρύξει η ΟΙΥΕ για την Κυριακή 7 Μαΐου, ημέρα προγραμματισμένης Κυριακάτικης λειτουργίας όλων των καταστημάτων, όπως προβλέπει ο μνημονιακός Ν. 4177/2013.


Δεν είναι λίγοι πια οι εργαζόμενοι στο εμπόριο, οι οποίοι ενώ εργάστηκαν Κυριακές, παραμένουν απλήρωτοι, και έχει πια αποδειχθεί ότι με το κυριακάτικο άνοιγμα των καταστημάτων δεν αυξήθηκε η καταναλωτική δαπάνη, γιατί η ελληνική οικογένεια δεν έχει έλλειψη χρόνου για αγορές αλλά έλλειψη χρημάτων. Η Κυβέρνηση, ικανοποιώντας πλήρως τους δανειστές και τα συμφέροντα των μεγάλων πολυεθνικών αλυσίδων, των malls και των εκπτωτικών χωριών, προχωρά με πρόσχημα τον τουρισμό στην απελευθέρωση της Κυριακής έως και 32 Κυριακές το χρόνο.

Kαλούμε την Κυβέρνηση, για μία ακόμη φορά, να προχωρήσει στην υλοποίηση των δεσμεύσεων για την κατάργηση του Ν. 4177/13, την επαναφορά του θεσμικού πλαισίου απαγόρευσης του ανοίγματος των καταστημάτων τις Κυριακές, τη νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής – Αργίας και απαιτούμε να μην προχωρήσει στη νέα μνημονιακή δέσμευση για άνοιγμα των καταστημάτων 32 Κυριακές το χρόνο.

Καλούμε τους εργαζόμενους και τους καταναλωτές να πουν ένα μεγάλο ΟΧΙ στη συνεχιζόμενη απορρύθμιση της αγοράς και των εργασιακών μας σχέσεων.

Tο αίτημά μας παραμένει επίκαιρο!


ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ!

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ