Τρίτη 30 Μαΐου 2017

Συνάντηση των ορειβατικών-φυσιολατρικών-χιονοδρομικών-περιβαλλοντικών συλλόγων Πιερίας

Συνάντηση των ορειβατικών-φυσιολατρικών-χιονοδρομικών-περιβαλλοντικών συλλόγων Πιερίας Η πρώτη συνάντηση των ορειβατικών-φυσιολατρικών-χιονοδρομικών-περιβαλλοντικών συλλόγων Πιερίας είχε σαν αποτέλεσμα την εκδήλωση-προβολή της ταινίας «Frozen ambrosia» με μεγάλη επιτυχία.

Η δεύτερη συνάντηση που έγινε πρόσφατα στη Λεπτοκαρυά αποφάσισε την πραγματοποίηση τριών δράσεων.


1. Την κοινή ανάβαση όλων των συλλόγων. Θα πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβρη σε μια διαδρομή του Ολύμπου και θα είναι ανοιχτή πρόσκληση προς όλους τους κατοίκους της Πιερίας.

2. Την συνάντηση με τον Εθνικό Δρυμό Ολύμπου και το Δασαρχείο Πιερίας με θέμα την δημιουργία (επιτέλους!) του ενιαίου Δικτύου Μονοπατιών Ολύμπου σύμφωνα με τον νέο νόμο για τη χάραξη-συντήρηση-σήμανση των μονοπατιών.

3. Την κινητοποίηση για την δημιουργία τμήματος συνοδών βουνού στο ΙΕΚ Κατερίνης.

Ειδικά για το τμήμα συνοδών βουνού , καλούνται όλοι οι υποψήφιοι να έρθουν σε επαφή με κάποιον από τους συλλόγους, και να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους, καθώς απαιτείται ένας συγκεκριμένος αριθμός μαθητών προκειμένου το ΙΕΚ να προχωρήσει στην δημιουργία του. Το τμήμα συνοδών βουνού είναι δωρεάν, χρειάζεται μόνο απολυτήριο Λυκείου, έχει διάρκεια 4 εξάμηνα και τα μαθήματα γίνονται καθημερινά από τις 15:00 έως και τις 18:30, καθώς και κάποια Σαββατοκύριακα με πρακτική εκπαίδευση στο βουνό. Μετά την πιστοποίηση ο εκπαιδευόμενος μπορεί να ασκήσει το επάγγελμα του συνοδού σε όλα τα Ελληνικά βουνά, σε διαδρομές χωρίς χιόνι και που δεν απαιτούν αναρρίχηση και ασφαλιστικά μέσα. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν μέχρι τις 20 Ιουνίου στους παρακάτω συλλόγους:

Ορειβατικός Σύλλογος Αιγινίου, ΕΟΣ Κατερίνης, ΣΕΟ Κατερίνης, Χ.Ο.Κατερίνης,
Φίλοι Περιβάλλοντος Πιερίας, ΕΟΣ Πέτρας, ΕΟΣ Βροντούς, ΕΟΣ Αγ.Σπυρίδωνα,
ΕΟΣ Καρίτσας, ΕΟΣ Λιτοχώρου, Φυσιολατρικός Σύλλογος Λιτοχώρου «ΟΛΥΜΠΟΣ» (πρώην ΣΕΟ Λιτοχώρου), ΣΕΟ Λεπτοκαρυάς.