Παρασκευή 12 Μαΐου 2017

Κάλεσμα σε απεργία-συλλαλητήριο.

Κάλεσμα σε απεργία-συλλαλητήριο.
Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες
Δεν εξαιρείται κανείς από την καθολική επίθεση της κυβέρνησης.
Το πακέτο μέτρων που θα συζητηθεί στη βουλή στις 17 και 18 Μάη περιλαμβάνει κοστούμι για όλα τα εργατικά λαϊκά στρώματα.

Η υλοποίηση των επώδυνων μέτρων για το λαό αποσκοπεί στην εκπλήρωση των στόχων για πρωτογενή πλεονάσματα ύψους 3,5 του ΑΕΠ. Για εμάς τους συνταξιούχους μετά το μεγάλο πετσόκομμα που έχουμε υποστεί έως τώρα, έρχεται και νέο τσεκούρι με την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς μέχρι και 18%. Παράλληλα με τη μείωση του αφορολόγητου ορίου από 8.636 ευρώ σε 5.630 ευρώ, θα χάσουμε μέχρι και δύο συντάξεις το χρόνο. Αντί λοιπόν να πάρουμε τη 13η και τη 14η σύνταξη πίσω, θα χάσουμε την 11η και τη 12η.

Δεν πέρασε ούτε ένας χρόνος που η κυβέρνηση και ο τότε υπουργός εργασίας, κύριος Κατρούγκαλος, ισχυριζόταν οτι με το νόμο 4387 έσωσαν τις κύριες συντάξεις και γι’ αυτό τάχα θυσίασαν τις επικουρικές. Επιπλέον υποσχόταν πως από το 2019 θα υπήρχε αύξηση στις συντάξεις. Το δούλεμα πάει σύννεφο.

Συνεχίζουν να μας κοροϊδεύουν με το παραμύθι των αντίμετρων. Χωρίς ίχνος ντροπής η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ λέει οτι θα φέρει και αντίμετρα και έτσι ο λαός δε θα χάσει πολλά. Όμως τα αντίμετρα εντάσσονται στις πολιτικές διαχείρισης της ακραίας φτώχειας. Οι φτωχοί θα βοηθάνε τους φτωχότερους.

Και στο ζήτημα της υγείας η κυβέρνηση εφαρμόζει τις ίδιες αντιλαϊκές πολιτικές με τους προκατόχους της. Η υγεία υποβαθμίζεται συνεχώς, τα νοσοκομεία, τα κέντρα υγείας, το ΠΕΔΥ, λειτουργούν με ελλείψεις σε υλικά, φάρμακα, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Με τα νέα μέτρα αποφασίζουν την παραπέρα μείωση της κρατικής χρηματοδότησης για τις δημόσιες μονάδες υγείας και πρόνοιας, ανοίγουν το δρόμο για τη λειτουργία τους ως αυτοτελείς επιχειρηματικές μονάδες. Δηλαδή μιλάμε για νοσοκομεία που θα καλύπτουν τις λειτουργικές τους ανάγκες από την πώληση υπηρεσιών υγείας στους ασθενείς. Απαιτούμε αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία για όλο το λαό με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Η προσπάθεια εξαπάτησης του λαού, συνάδελφοι, πρέπει πάρει απάντηση με τη συμμετοχή μας στην απεργιακή συγκέντρωση του Π.Α.ΜΕ. την Τετάρτη 17 Μάη στις 10:30πμ στην κεντρική πλατεία της Κατερίνης.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

το νέο αντιλαϊκό πακέτο μέτρων αποτελεί το 4ο μνημόνιο που φορτώνεται πάλι στις πλάτες της εργατικής λαϊκής οικογένειας. Περιλαμβάνει νέα προνόμια για τους επιχειρηματικούς ομίλους και νέα βάσανα για το λαό. Εμπρός, όλοι μαζί στον αγώνα να βάλουμε φρένο στη διαρκή εξαθλίωση της ζωής μας.

Την Τετάρτη 17 Μάη και ώρα 10:30πμ συμμετέχουμε στην απεργιακή συγκέντρωση του Π.Α.ΜΕ. στην κεντρική πλατεία της Κατερίνης.

Την Πέμπτη 18 Μάη (2η μέρα συζήτησης και ψήφισης του αντιλαϊκού πακέτου μέτρων στη βουλή) παίρνουμε μέρος στο συλλαλητήριο του Π.Α.ΜΕ. στο πλατάνι – σιντριβάνι στις 6:30μμ.