Παρασκευή 26 Μαΐου 2017

Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους στο πρώην hot spot Πέτρας Ολύμπου

Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους στο πρώην hot spot Πέτρας Ολύμπου
Το ΣΙΥΝΠ ‘‘Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ’’ εκφράζει την αλληλεγγύη του στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στα πρώην hot spot του Ν. Πιερίας, οι οποίοι διεκδικούν την ανανέωση των συμβάσεών τους, καθώς καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του δήμου και, την καταβολή του επιδόματος αδείας και των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα.

Είμαστε στο πλευρό τους και στηρίζουμε τον αγώνα τους. Η κυβέρνηση από μεριάς της το έκανε ξεκάθαρο μέσω του κυρίου Μουζάλα οτι: «..είναι αδύνατο νομοθετικά να προσλάβουμε τους ίδιους ανθρώπους..». Πόσο πιο καθαρά να το πούνε δηλαδή; Νομοθετικά αυτό που ισχύει είναι η ανακύκλωση της ανεργίας.

Τέλος, καταγγέλλουμε τη στάση της πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου Κατερίνης, η οποία αρνήθηκε να πάρει θέση όταν οι εργαζόμενοι κατέθεσαν αίτημα για ανανέωση των συμβάσεων τους, με τη δικαιολογία οτι το θέμα δεν ήταν στην ημερήσια διάταξη και οτι εν τέλει, για να βγούνε από την υποχρέωση, θα υπογράφανε ένα ψήφισμα συμπαράστασης. Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε δηλαδή.. Η στάση τους έδειξε για μια ακόμη φορά το πόσο συμπαρίστανται στους εργαζόμενους που ένας ένας άρχισαν ήδη να πετιούνται και πάλι στην ανεργία.

Η σταθερή και μόνιμη δουλειά με δικαιώματα είναι αναφαίρετο δικαίωμα όλων των εργαζομένων. Παλεύουμε για την κατάργηση της απασχόλησης, της μισοδουλειάς χωρίς δικαιώματα. Ο αγώνας θα φέρει την τελική νίκη.