Κυριακή 21 Μαΐου 2017

Tην αυτονομία της ζητά η Τ.Κ. Καταφυγίου ή την προσάρτησή της σε άλλο δήμο!!!

Tην αυτονομία της ζητά η Τ.Κ. Καταφυγίου ή την προσάρτησή της σε άλλο δήμο!!!
Δελτίο τύπου Τ.Κ. Καταφυγίου Κοζάνης 17 Μαΐου 2017
Πέρασαν δυόμιση χρόνια από τη θητεία της τελευταίας Δημοτικής Αρχής Σερβίων - Βελβενδού. Δυόμιση χρόνια πλήρους απραξίας και αδιαφορίας για τη γενέτειρα μας, το μαρτυρικό χωρίο, το Καταφύγι Πιερίων. Το χωρίο του θρυλικού Ζορμπά του ομώνυμου βιβλίου του Νίκου Καζαντζάκη. Το πανέμορφο χωριό που θα το ήθελε στους κόλπους του κάθε άλλος Δήμος.


Το Καταφύγι κουρνιασμένο κάτω από το Φλάμπουρο από τα1490 μ.χ στέκεται περήφανο, παρά τις λεηλασίες και τις καταστροφές, εκπρόσωπος του αδούλωτου φρονήματος των Ελλήνων. Όμως σήμερα εκεί ψηλά στα χίλια τετρακόσια πενήντα μέτρα, βρίσκεται ξεχασμένο από τον αρμόδιο Δήμο Σερβίων - Βελβενδού και περιμένει καθώς φαίνεται μάταια να προσεχθεί, αναδειχθεί και να δώσει πολλά στην τοπική κοινωνία.

Σε κάθε έκκληση μας εισπράττουμε την πλήρη αδιαφορία από τον Δήμο Σερβίων - Βελβενδού. Κατ' επανάληψιν τα ραντεβού για τα αιτήματα μας στο γραφείο του Δημάρχου δεν έγιναν ποτέ! Τα έγγραφα που τους εστάλησαν, αρκετά μάλιστα, για φλέγοντα και επείγοντα προβλήματα δεν έχουν ληφθεί ποτέ υπ' όψιν και δεν έχουν απαντηθεί ως όφειλαν. Πολλές αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου που μας αφορούσαν δεν μπήκαν ποτέ σε ενέργεια. Τα ανταποδοτικά τέλη που εισπράττει ο Δήμος από το Καταφύγι σε συνάρτηση με τα έσοδα που αποδίδει η τοπικής μας περιουσία είναι υπέρ αρκετά για να συντηρηθεί το χωριό μας, όμως φευ η ανταπόκριση από το Δήμο είναι μηδενική. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η μη αποκομιδή των απορριμμάτων από τέλη Οκτωβρίου μέχρι και σήμερα με ότι συνεπάγεται αυτό για την καθαριότητα του χωριού μας.

Για όλα αυτά και άλλα πολλά, η κοινωνία του Καταφυγίου από εδώ και εμπρός, σαν μια γροθιά, θα κινηθεί δυναμικά . Λέμε όλοι φτάνει πια κύριοι του Δήμου Σερβίων - Βελβενδού. Φτάνει ο εμπαιγμός και η κοροϊδία του Δήμου προς το ηρωικό Καταφύγι και τους φιλότιμους πολίτες του.

Γίνεται κατανοητό πια από όλους, ότι δεν υπάρχει ενδιαφέρον για τον τόπο μας και η ανικανότητα του Δήμου Σερβίων - Βελβενδού να ανταποκριθεί και στις στοιχειώδης ανάγκες του χωριού μας είναι δεδομένη.

Επειδή η καραμέλα έλιωσε πια και η υπομονή μας τελείωσε, θα απευθυνθούμε για την προστασία του χωριού μας σε κάθε αρμόδια αρχή και ακόμη και στην εισαγγελία Κοζάνης.

Από την αρχή της θητείας του νέου Δημοτικού Συμβουλίου το μόνο που ενδιέφερε τον Δήμαρχο και την καταρρέουσα πλειοψηφία του ήταν να αντιστρατευθεί στις ανάγκες του χωριού μας. Ενδεικτικά αναφέρουμε την αρπαγή με δόλιο τρόπο του κοινοτικού μας αυτοκινήτου το οποίο το είχαμε απόλυτη ανάγκη για την εξυπηρέτηση των ποικίλων αναγκών του χωριού μας που απορρέουν από το δύσβατο της περιοχής λόγω του ορεινού όγκου. Το μόνο που ένοιαζε τον Δήμαρχο και το έθετε ως μόνιμο θέμα ήταν ο κατ΄ ευφημισμών σύντομος δρόμος από Βελβενδού προς Καταφύγι (βλέπε απόφαση Δ.Σ. 36/2014) ο οποίος ούτε ποιο σύντομος θα ήταν στο τέλος αν γίνονταν, αλλά και δεν θα ωφελούσε σε τίποτε εφ' όσον υπάρχουν άλλοι δύο δρόμοι προς το Καταφύγι. Μάλιστα με τις εμμονές του Δημάρχου κινδύνευε να διακοπή το έργο της αποκατάστασης του δρόμου ,λόγω κατολισθήσεων στην περιοχή του Μπιτζινίσιου.

Η μόνη βοήθεια που δεν πρέπει να λησμονούμε είναι της περιφερικής ενότητας Κοζάνης. Όποτε ζητήσαμε τη βοήθεια τους, ανταποκρίθηκαν πλήρως, γι' αυτό οφείλουμε δημόσια ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Αντιπεριφερειάρχη κ. Παναγιώτη Πλακεντά και στην Υπηρεσία Δημοσίων έργων και μάλιστα στο διευθυντή κ. Κωνσταντίνο Γρίβα.

Μετά τα παραπάνω λέμε προς τον Δήμο Σερβίων - Βελβενδού φτάνει πια, δεν σας χρειαζόμαστε, αφού επικαλείστε ότι δεν μπορείτε να ανταποκριθείτε στις στοιχειώδεις ανάγκες μας..

Ενωμένοι όλοι οι Καταφυγιώτες και όσοι έχουν συμφέροντα στο Καταφύγι δηλώνουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι εμείς μπορούμε και θέλουμε να κάνουμε το Καταφύγι ένα λειτουργικό χωριό με εξυπηρέτηση των αναγκών των κατοίκων του και των επισκεπτών του, με προοπτική ανάπτυξης και αναδημιουργίας. Έχουμε και τη θέληση και την ικανότητα. Πρέπει να γνωρίζουν όλοι πως ότι έχει γίνει μέχρι σήμερα στο χωριό, τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια, έγινε από τους Εθελοντές Πολιτικής Προστασίας Καταφυγίου και ιδιαίτερα με τα μηχανήματα που διαθέτουν. Όλους τους ανθρώπους της εθελοντικής Ομάδας αυτούς τους αφανείς ήρωες τους αξίζει κάθε έπαινος.

Οι Καταφυγιώτες που είμαστε λαός με πλούσια ιστορία, με κουλτούρα και δυναμική, που είμαστε πατριώτες και αγαπάμε το χωριό μας, αλλά και όσοι μπολιάστηκαν με την Καταφυγιώτικη ιστορία και τον πολιτισμό του Καταφυγίου, δηλώνουμε παρόντες στο κάλεσμα της Τοπικής Κοινότητας.

Γι' αυτό ανοίγοντας ο Καλλικράτης προσεχώς, με όλες μας τις δυνάμεις θα προσπαθήσουμε να αναδείξουμε το χωριό μας αυτόνομο ή αν αυτό δεν μπορεί γίνει, τουλάχιστον να προσαρτηθεί σε άλλον Δήμο ο οποίος θα μας φροντίζει και θα εγγυηθεί προοπτική ανάπτυξης.

Αυτή είναι και η απόφαση της τελευταίας Λαϊκής Συνέλευσης , παρόντος μάλιστα και του Δημάρχου κ. Κοσματόπουλου.

Από σήμερα ξεκινάμε την συλλογή υπογραφών, έτσι όλοι ενωμένοι θα εκπληρώσουμε την επιθυμία μας γιατί αυτό μας αξίζει.

Όλοι στον δύσκολο αυτόν αγώνα

Όλοι μαζί για τη νίκη.

Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ Τ.Κ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟΥ
ΤΖΕΛΛΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ