Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017

8 ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΚΑΤΕΚΤΗΣΑΝ ΟΙ ΚΩΠΗΛΑΤΕΣ ΤΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΤΗ ΚΟΖΑΝΗ

8 ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΚΑΤΕΚΤΗΣΑΝ ΟΙ ΚΩΠΗΛΑΤΕΣ ΤΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΤΗ ΚΟΖΑΝΗ
Με 28 αθλητές και αθλήτριες συμμετείχε ο Ναυτικός Όμιλος Κατερίνης στους διασυλλογικούς αγώνες κωπηλασίας που διοργάνωσε ο Ν.Ο.Κοζάνης «Ο Αλιάκμων», το Σάββατο 17 Ιουνίου. Οι αγώνες που περιελάμβαναν 15 αγωνίσματα όλων των αγωνιστικών κατηγοριών, πραγματοποιήθηκαν στον φυσικό κωπηλατικό στίβο της λίμνης Πολυφύτου και συγκέντρωσαν πάνω από 350 συμμετοχές από 14 συλλόγους.


Οι πολύ καλές καιρικές συνθήκες, με τις οποίες ξεκίνησαν οι αγώνες κράτησαν για λίγο επιτρέποντας τη διεξαγωγή μόνο 5 αγωνισμάτων στο νερό. Στα αγωνίσματα αυτά οι αθλητές του Ν.Ο.ΚΑΤ. κατέκτησαν ένα χρυσό μετάλλιο στη δίκωπο κορασίδων με τις Κούρτη Κατερίνα και Τσαρούχα Μαρία, και τρία χάλκινα μετάλλια: 1) στη τετράκωπο παίδων με τους Τσαχουρίδη Σεραφείμ, Ζιώγα Κώστα, Καλαμπάκα Νίκο και Κετσιτζόγλου Κώστα, 2) στο διπλό σκιφ κορασίδων με τις Κυριακίδου Κωνσταντίνα και Κωστοπούλου Κατερίνα και 3) στο σκιφ παίδων με τον Τσαχουρίδη Σεραφείμ. Στην τέταρτη θέση του σκιφ νεανίδων τερμάτισαν οι αθλήτριες Δανά Ζωή και Τσιτσίρα Ιωάννα, ενώ στην ίδια θέση τερμάτισαν και οι Μαρέτη Βασιλική και Καλαϊτζίδου Αναστασία στη δίκωπο κορασίδων.

Κατόπιν, ο άστατος καιρός επέβαλε την αναβολή και τελικά την διακοπή των αγώνων, και τα αγωνίσματα πραγματοποιήθηκαν στα κωπηλατικά εργόμετρα, όπου οι αθλητές του Ν.Ο.ΚΑΤ. κατέκτησαν ακόμη ένα χρυσό μετάλλιο στο σκιφ παίδων ανάπτυξης με τον Ντέϊβι Κωνσταντίνο, 2 αργυρά μετάλλια : στο 2ΧΠ με τους Καλαμπάκα Νίκο και Παπανάκο Δημήτρη και στην τετράκωπο Νεανίδων με τις κορασίδες Κούρτη Κατερίνα, Κυριακίδου Κωνσταντίνα, Τσαρούχα Μαρία και Κωστοπούλου Κατερίνα που έχασαν για λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο την 1η θέση, καθώς και 1 χάλκινο μετάλλιο στη δίκωπο παίδων με τους Νάστο Σωτήρη και Καριπίδη Σάββα.

Επίσης στους αγώνες συμμετείχαν πραγματοποιώντας καλές εμφανίσεις χωρίς να καταφέρουν να κατακτήσουν κάποιο μετάλλιο τα πληρώματα:

1) Ζιώγα Θεοφανία και Σινωπίδου Μαρία στο διπλό σκιφ κορασίδων ανάπτυξης

2) Τσιαλός Δημήτρης και Γραμματόσης Νίκος στη δίκωπο παίδων

3) Τρανός Ιωάννης και Καρλέτσας Αθανάσιος στο διπλό σκιφ παίδων

4) Κοκκινοπλίτη Χριστίνα, Καριπίδου Βασιλική, Καρπούζα Κυριακή και Κωστοπούλου Ελευθερία στο τετραπλό σκιφ κορασίδων ανάπτυξης.

5) Μπούσιου Γιώργος και Οχανιάν Νοραιρ στο σκιφ παίδων ανάπτυξης.

«Στόχος της συμμετοχής μας σε αυτούς τους αγώνες ήταν η εξαγωγή κάποιων τελικών συμπερασμάτων ενόψει του Πανελληνίου Πρωταθλήματος της κατηγορίας παίδων –κορασίδων που θα γίνει σε λιγότερο από ένα μήνα. Παρ όλο που ο καιρός δεν μας έκανε το χατίρι και το μεγαλύτερο μέρος του προγράμματος πραγματοποιήθηκε στα εργόμετρα, η συνολική εμφάνιση των πληρωμάτων του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης ήταν ενθαρρυντική αφού κατέκτησαν 8 μετάλλια (2 χρυσά, 2 αργυρά και 4 χάλκινα) στα 11 αγωνίσματα που πήραν μέρος και όλα τα παιδιά έδειξαν μεγάλη αγωνιστικότητα και πείσμα.» δήλωσαν οι προπονητές κωπηλασίας του Ν.Ο.ΚΑΤ. κ. Γ.Μπικογιάννης και κ.Κ.Φυτοπούλου.

Την ευθύνη της πολυάριθμης αποστολής του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης στην Κοζάνη, είχε το μέλος της Διοίκησης Σ. Νάστος, ενώ την προσπάθεια των αθλητών στήριξαν μέλη της Διοίκησης, αρκετοί γονείς και φίλοι της κωπηλασίας.

Ο Έφορος Δημ. Σχέσεων του Ν.Ο.ΚΑΤ.
Κώστας Σακκάς