Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017

Θ. Λιακόπουλος: «Η Ελλάδα αποχαιρετά ένα μεγάλο Ηγέτη, τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη»

Θ. Λιακόπουλος: «Η Ελλάδα αποχαιρετά ένα μεγάλο Ηγέτη, τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη»
Η μαρτυρική γη της Κρήτης αγκαλιάζει ακόμη ένα μεγάλο ηγέτη. Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης αναπαύεται στη γενέθλια γη, δίπλα στην αγαπημένη του σύζυγο Μαρίκα και κοντά στους τάφους των Ελευθέριου και Σοφοκλή Βενιζέλου. Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης υπήρξε ένας σπουδαίος πολιτικός που σημάδεψε τη σύγχρονη ιστορία της χώρας μας.

Η ζωή του είναι στενά συνδεδεμένη με την πρόσφατη ιστορία της Ελλάδας. Για πρώτη φορά εκλέχτηκε Βουλευτής το 1946 υπηρετώντας το Ελληνικό Κοινοβούλιο επί έξι δεκαετίες ως βουλευτής, υπουργός, αρχηγός κόμματος και πρωθυπουργός, αφήνοντας έντονο το αποτύπωμά του στη δημόσια ζωή. 

Ήταν ο πολιτικός που πριν από 23 χρόνια, από το βήμα της Βουλής, προειδοποιούσε για τον δημοσιονομικό εκτροχιασμό της χώρας και την ανάγκη προσφυγής για βοήθεια στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. 

 Σ’ εκείνη την ομιλία έλεγε χαρακτηριστικά: «Το τραγικό πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας είναι ότι δεν αντέχει τα βάρη και τα ελλείμματα, ότι δεν είναι μακριά η στιγμή που η Ελλάδα δεν θα μπορεί πια να δανειστεί και θα καταφύγει ικέτης στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο». 

Υπήρξε βαθιά Φιλελεύθερος και αντίθετος σε κάθε μορφή δημαγωγίας. «Ξεκίνησα φιλελεύθερος και τερματίζω φιλελεύθερος», ανέφερε χαρακτηριστικά σε πρόσφατη συνέντευξή του. 

Θα τιμούμε τη μνήμη του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη για όσα προσέφερε στην πατρίδα μας, κατά τη μακρά διαδρομή του.

*Ο Θ. Λιακόπουλος είναι Δικηγόρος και μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας.