Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017

Συνάντηση του Διοικητή του Νοσοκομείου Α. Μυστρίδη με τον υποδιοικητή της 3ς ΥΠΕ Α. Γαρβριηλίδη. Συνεργασία για την προετοιμασία της πρώτης Τοπικής Μονάδας Υγείας

Με τον υποδιοικητή της 3ης ΥΠΕ κ. Αγάπιο Γαβρηιλίδη συναντήθηκε χθες το πρωί στα γραφεία του ΙΚΑ Κατερίνης, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Κατερίνης κ. Ανέστης Μυστρίδης, στο πλαίσιο της συνεργασίας που υπάρχει για την προετοιμασία της πρώτης Τοπικής Μονάδας Υγείας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης από πλευράς του δήμου Κατερίνης ο δημοτικός σύμβουλος κ. Γιώργος Ίτσιος και οι τεχνικές υπηρεσίες του δήμου και του νοσοκομείου.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν οι παρεμβάσεις που θα γίνουν στο χώρο, που θα στεγαστεί η Τοπική Μονάδα, οι οποίες όπως επισημάνθηκε θα είναι μικρές, αφού ο χώρος είναι σε πολύ καλή κατάσταση.
Καινοτομία στο τοπίο της Υγείας

Πρόκειται για την πρώτη Τοπική Μονάδα Υγείας που θα γίνει στη Κατερίνη μεταξύ των τεσσάρων που θα γίνουν στην πάροδο μιας τετραετίας, όπως τόνισε ο Υποδιοικητής κ. Γαβριηλίδης, για την οποία εξέφρασε την άποψη ότι εντός του φθινοπώρου θα λειτουργήσει.

« Θα έχει τέσσερις γενικούς γιατρούς ένα παιδίατρο, ευελπιστώντας ότι θα βρούμε και τους υπόλοιπους. Τις νοσηλεύτριες, το διοικητικό προσωπικό, μια ομάδα υγείας δηλαδή, που θα ασχοληθεί και με την πρόληψη με την καταγραφή δηλαδή όλων των πολιτών που προσέρχονται, όπου θα γίνει ο φάκελος του ασθενούς. Είναι μια καινοτομία για την οποία η κυβέρνηση ευελπιστεί να αλλάξει όλο το τοπίο Υγείας» ανέφερε ο Υποδιοικητής.

Οι Τοπικές Μονάδες Υγείας έχουν ενταχθεί σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ, ενώ θα χρειαστεί μια τετραετία περίπου, για να ολοκληρωθεί. Η εκκίνηση όμως, όπως είπε ο κ. Γαβριηλίδης, θα γίνει εντός του φθινοπώρου.

Ο σχεδιασμός

Η Τοπική Μονάδα Υγείας που θα στεγαστεί σε χώρο στο ΙΚΑ Κατερίνης, θα έχει ξεχωριστή είσοδο από την πίσω πλευρά. Επιπλέον υπάρχει ράμπα για τα άτομα με ειδικές ανάγκες, και όλες τις προδιαγραφές που χρειάζονται.

«Η πεμπτουσία είναι οι Τοπικές Μονάδες Υγείας να είναι διάσπαρτες σε όλο τον αστικό χώρο μέσα στην πόλη. Η εκκίνηση όμως θα θέλαμε, για να μην βρεθούμε προ εκπλήξεως , να γίνει μέσα από την μονάδα Υγείας όπου υπάρχουν οι χώροι και είναι σε πολύ καλή κατάσταση και στη συνέχεια, όταν θα προσέλθουν οι γιατροί, θα συγκροτηθεί ομάδα Υγείας θα την αποκεντρώσουμε, και θα την κάνουμε μια αυτόνομη μονάδα η οποία θα υπάρχει στο κέντρο υγείας Κατερίνης, και δορυφορικά θα υπάρχουν οι Τοπικές Μονάδες Υγείας.

Ο Διοικητής κ. Μυστρίδης

Από την πλευρά του ο Διοικητής του Νοσοκομείου Κατερίνης κ. Ανέστης Μυστρίδης, σημείωσε μεταξύ άλλων, ότι η διοίκηση και οι υπηρεσίες, θα στηρίξουν την προσπάθεια αυτή, με όλους τους εφικτούς τρόπους και την τεχνογνωσία που υπάρχει. Εξέφρασε την ικανοποίηση του για την βούληση της κυβέρνησης να προχωρήσει στον σχεδιασμό και την εφαρμογή των Τοπικών Μονάδων Υγείας, που θα σημαίνει καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, άμεση και αποτελεσματική. Στο πλαίσιο αυτό, υπάρχει στενή συνεργασία με την 3η ΥΠΕ, για την ολοκλήρωση και λειτουργία, της πρώτης Μονάδας Τοπικής Υγείας στην Κατερίνη, το φθινόπωρο.

Ο Διοικητής
Μυστρίδης Ανέστης