Τρίτη 1 Αυγούστου 2017

Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Νοσοκομείου Κατερίνης. 4 στους 5 βγαίνουν νικητές!

Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Νοσοκομείου Κατερίνης. 4 στους 5 βγαίνουν νικητές!
Σώζουν ζωές στην κυριολεξία οι υπηρεσίες των ιατρών της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Κατερίνης. Από την ημέρα που ξεκίνησε να λειτουργεί φέτος, αρχές Φεβρουαρίου, τα στοιχεία είναι συγκλονιστικά. Τέσσερις στους πέντε από τους συνανθρώπους μας που νοσηλεύτηκαν, χωρίς πολλές ελπίδες, βγήκαν νικητές από την σκληρή μάχη που έμοιαζε άνιση.

Όλοι οι γιατροί, αλλά και οι νοσηλευτές και νοσηλεύτριες, δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους. Όπως μαθαίνουμε, τα στατιστικά στοιχεία που υπάρχουν από την μέχρι τώρα λειτουργία της ΜΕΘ είναι εντυπωσιακά . Πριν από τη λειτουργία της , ο μέσος όρος διακομιδών σε αντίστοιχες μονάδες ήταν 20, και μειώθηκε στη μία, έχουν εισαχθεί περισσότεροι από 103 ασθενείς στις πέντε κλίνες που διαθέτει, ενώ 10 μέρες μετά την έναρξη λειτουργίας της ΜΕΘ έγινε η πρώτη δωρεά οργάνων.

Άλλωστε όπως λένε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό « ο κάθε ασθενής δεν είναι για εμάς ένα απλό «περιστατικό». Είναι ένας πολίτης και συνάνθρωπός μας που χρειάζεται την επαγγελματική μας φροντίδα, αλλά ταυτόχρονα αξίζει το σεβασμό στις ανάγκες και την προσωπικότητά του».