Κυριακή 30 Ιουλίου 2017

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ “ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΔΗΣ”

Μουσική Πανδαισία στους Πρόποδες του Μυθικού Ολύμπου
Μιά μαγευτική μουσική βραδιά είχαν την τύχη να απολαύσουν, όσοι βρέθηκαν την Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017 στις 9.30΄ το βράδυ, στον αύλειο χώρο του Κέντρου Πληροφόρησης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου-Μουσείο Φυσικής Ιστορίας.

‘Ενας θαυμάσιος χώρος, ο οποίος χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά σε ανοιχτή εκδήλωση.

Η Δημοτική Χορωδία Λιτοχώρου “Ιωάννης Σακελλαρίδης”, στο πλαίσιο του 46ου Φεστιβάλ Ολύμπου,παρουσίασε ένα μουσικό πρόγραμμα με έργα Ελλήνων συνθετών, με θέμα : “Φεγγάρι-Θάλασσα-’Ερωτας”. Στο τρίτο μέρος της συναυλίας, συμμετείχαν φιλικά, μέλη του ΚΑΠΗ Λιτοχώρου.

Το Τετράφωνο Τμήμα της Χορωδίας μας και την 11μελή ορχήστρα της, διεύθυνε ο μαέστρος μας Ευθύμιος Μαυρίδης και τραγούδησαν σόλο η Μαρίκα Φωτοπούλου και ο Αθανάσιος Μπατάλας.

Η μουσική εκδήλωση ήταν διανθισμένη με ποιητικό και λογοτεχνικό αναλόγιο, αναφερόμενο στη ρήση του Οδ. Ελύτη “ Εχει κι ο νους Λιτόχωρο με διαβαστές πλαγιές κι εύφορα μπλε θαλάσσης”. Διάβασαν επί σκηνής οι : Λένα Παταρίδου,η οποία επιμελήθηκε και τα κείμενα, Θεοδώρα Γερολιόλιου,Κατερίνα Ζιακούλη,Ιωάννα Σούκου και Γιώργος Χανδόλιας. Ακούστηκαν αποσπάσματα από τους ποιητές και συγγραφείς: ‘Ομηρο, Οδ.Ελύτη, Λ.Παταρίδου, Αγ.Σικελιανό, Κουντουριανού-Μανωλοπούλου, Ασλάνογλου, Τσβετάγιεβα, Βρεττάκο, καθώς και των Λιτοχωριτών: π.Νικοδήμου Σκρέττα, Αθ. Αδαμόπουλου, Νικ.Ντάβανου, Γ.Κεραμιδιώτη και Στ. Κοψαχείλη.

‘Ηταν μια θαυμάσια βραδιά, που μεταδόθηκε σε ζωντανή μετάδοση μέσω διαδικτύου από τις σελίδες του facebook της Δημοτικής Χορωδίας Λιτοχώρου “Ιωάννης Σακελλαρίδης” και του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου (ΟΡ.ΦΕ.Ο) και θα μείνει αξέχαστη για πολύ καιρό σε όσους παρακολούθησαν την συναυλία και σιγοτραγούδησαν μαζί με τους Χορωδούς, όλα τα τραγούδια.

ΤΟ Δ.Σ.
της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ

“ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΔΗΣ”