Σάββατο 1 Ιουλίου 2017

ΛΥΚΕΙΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΕΤΗΣΙΑ ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ. “Να τα ταξιδέψω θέλω...”

ΛΥΚΕΙΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΕΤΗΣΙΑ ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ. “Να τα ταξιδέψω θέλω...”
Στα νησιά του Αιγαίου μας ταξίδεψε νοερά το Λύκειο των Ελληνίδων Κατερίνης την Κυριακή 18 Ιουνίου στο θεατράκι του πάρκου κατά την ετήσια μουσικοχορευτική παράστασή του με τίτλο: “Να τα ταξιδέψω θέλω...”

Η παράσταση είχε κεντρικό της θέμα τη θάλασσα, που από την αρχαιότητα συναρπάζει, εντυπωσιάζει και συνάμα φοβίζει τον άνθρωπο. Κι αυτός με τη σειρά του μετατρέπει την αγωνία, τον μισεμό, την ξενιτιά, τα όνειρα, τους καημούς και την αγάπη του για την “λεβεντοπνίκτρα” σε τραγούδι και χορό.

Τα μουσικά όργανα - βιολί, τσαμπούνα, φλογέρα, ακορντεόν, κρουστά, κανονάκι, σαντούρι και λαούτο - ήταν το όχημα με το οποίο οι παρευρισκόμενοι θεατές ταξίδεψαν στη Νίσυρο, στη Χίο, στην Κύθνο, στην Κω, στα Κύθηρα, στη Τζιά, στη Λήμνο, στην Τήλο, στην Εύβοια, στην Κρήτη, στη Νάξο, στην Ικαρία, στη Λέρο και στην Κάλυμνο.

Το γαλανόλευκο σκηνικό με το νησιώτικο τοπίο, ο ανεμόμυλος, το εκκλησάκι και οι μικροί και ενήλικες χορευτές με τις εντυπωσιακές φορεσιές και τους κυκλικούς και τους ζευγαρωτούς αντικριστούς χορούς εντυπωσίασαν τον κόσμο που πλημμύρισε το θεατράκι.

Το Δ.Σ. του Λ.Ε.Κ. ευχαριστεί τους χορηγούς, τους γονείς, τους εθελοντές, τους χορευτές και όλους όσους βοήθησαν για την όμορφη αυτή παράσταση, καθώς και όλον τον κόσμο που στηρίζει τις εκδηλώσεις του Λ.Ε.Κ.