Κυριακή 13 Αυγούστου 2017

Τ.Ο. Πιερίας ΚΝΕ : ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΕΓΙΝΕ Η ΠΡΟΦΕΣΤΙΒΑΛΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΝΕ ΣΤΟ ΛΙΤΟΧΩΡΟ

Τ.Ο. Πιερίας ΚΝΕ : ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΕΓΙΝΕ Η ΠΡΟΦΕΣΤΙΒΑΛΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΝΕ ΣΤΟ ΛΙΤΟΧΩΡΟ
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε, χθες, στις 12 Αυγούστου η προφεστιβαλική εκδήλωση της Τ.Ο. Πιερίας ΚΝΕ, ξεκινώντας από το ιστορικό αυτό μέρος το ταξίδι του 43ου φεστιβάλ ΚΝΕ- ΟΔΗΓΗΤΗ στην Πιερία.


Μεγάλη ήταν η προσέλευση και η ανταπόκριση των κατοίκων του Λιτοχώρου, και κυρίως η συμμετοχή της νεολαίας που κυριολεκτικά έστησε αυτί στα επίκαιρα μηνύματα που εμπνέει και σήμερα, 100 χρόνια μετά, η μεγάλη Οκτωβριανή Επανάσταση με το σύνθημα του φεστιβάλ ‘ 100 χρόνια από τις μέρες που συγκλόνισαν τον κόσμο «Το μέλλον δε θα΄ρθει από μονάχο του…αν δεν πάρουμε μέτρα κι εμείς» να κυριαρχεί.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε μουσικοθεατρικό αφιέρωμα «Τα Μακρονησιώτικα», συνδεόμενο με τον αντίκτυπο της Οκτωβριανής Σοσιαλιστικής Επανάστασης στο κομμουνιστικό κίνημα της χώρας μας, από τη θεατρική ομάδα της ΚΝΕ, ομιλία από τη Ρούλα Γεωργιάδη γραμματέα του Τ.Σ. Πιερίας ΚΝΕ και ροκ- έντεχνη συναυλία με τους Περικλή Μπονοβόλια και Γιάννη Σάλτα, 2 νέους ερασιτέχνες μουσικούς καλλιτέχνες. Ιδιαίτερα συγκινητική για όλους τους παρευρισκόμενους ήταν η στιγμή που το μουσικό-θεατρικό αφιέρωμα ολοκληρώθηκε με το άκουσμα της «Διεθνούς», ενώ ενθουσιώδες ήταν το κοινό και κατά το αφιέρωμα αλλά και κατά τη διάρκεια της ομιλίας.

Στο χώρο, επίσης λειτουργούσε βιβλιοπωλείο της Σύγχρονης Εποχής, παιδότοπος για τους μικρούς μας φίλους, περίπτερο της ΠΕΑΕΑ- ΔΣΕ, παράρτημα Λιτοχώρου καθώς επίσης και αναψυκτήριο.

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με την ανανέωση του ραντεβού για τις 2 Σεπτέμβρη, με την πραγματοποίηση του 43ου φεστιβάλ στην πόλη της Κατερίνης, στο αμφιθέατρο του πάρκου Κατερίνης.






Τ.Ο. Πιερίας ΚΝΕ