Πέμπτη 17 Αυγούστου 2017

Αυγουστιάτικες Βραδιές στο Φαράγγι του Εννιπέα

Αυγουστιάτικες Βραδιές στο Φαράγγι του Εννιπέα
Η ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ και το Café-bar Spitaki σας προσκαλούν σε Αυγουστιάτικες Βραδιές στο Φαράγγι του Εννιπέα.

Μετά τον φετινό επιτυχημένο καλοκαιρινό κύκλο προβολών της, η Κινηματογραφική Λέσχη Κατερίνης παραμένει δραστήρια και σας καλεί να πάρετε παρέα τα βουνά!


Σε συνεργασία με το ξεχωριστό στο είδος του καφέ-μπαρ Spitaki, οργάνωσαν τρεις πολλά υποσχόμενες βραδιές μέσα στη φύση.

Στο φαράγγι του Εννιπέα, σε μια πράσινη όαση δίπλα στα κρυστάλλινα νερά του Ολύμπου και κάτω από τα ψηλά πλατάνια, θα ξετυλιχτεί σύντομα το πανί προβολών της Κινηματογραφικής Λέσχης. Στο πρωτότυπο αυτό κινηματογραφικό ραντεβού, στον φιλόξενο χώρο του Spitaki σας περιμένουμε μαζί με τον βραβευμένο πολλάκις σκηνοθέτη Άγγελο Κοβότσο (βραβεία στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, στις Νύχτες Πρεμιέρας, στο Φεστιβάλ Οδησσού και στο Φεστιβάλ Ecocinema). Στις αποσκευές του ο δραστήριος δημιουργός φέρνει δύο σύγχρονα και βραβευμένα ντοκιμαντέρ του, «Encardia-η πέτρα που χορεύει» και «Stringless» (βραβείο κοινού Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης-2012 & 2016 αντίστοιχα), με διάθεση για συζήτηση κάτω από τα αστέρια και δίνοντας ένα ενδιαφέρον masterclass. Κοινός παρανομαστής αυτών των ντοκιμαντέρ είναι η μουσική, ενώ η αφορμή τους οι άνθρωποι. Τις εκδηλώσεις θα κλείσουν μουσικά, με live εμφάνιση το γνωστού γυναικείου vocal συγκροτήματος από τη Θεσσαλονίκη «Stringless», χάρη στο οποίο γεννήθηκε το ομώνυμο ντοκιμαντέρ του κ. Κοβότσου.

Η ΕΙΣΟΔΟΣ είναι ΕΛΕΥΘΕΡΗ.

Ελάτε να απολαύσετε τη δροσιά, το μεγαλείο της φύσης και την ομορφιά της τέχνης των εικόνων καθώς παντρεύεται με τη μουσική, μέσα σε τρεις πρωτότυπα ξεχωριστές βραδιές.

Αναλυτικά το πρόγραμμα :

21/8/2017: ΠΡΟΒΟΛΗ ντοκιμαντέρ στις 22.00

«Encardia-η πέτρα που χορεύει»

παρουσία του σκηνοθέτη Άγγελου Κοβότσου


22/8/2017: Masterclass από τον σκηνοθέτη Άγγελο Κοβότσο στις 20.00

ΠΡΟΒΟΛΗ ντοκιμαντέρ στις 22.00 «Stringless»

23/8/2017
: ΣΥΝΑΥΛΙΑ live στις 22.00

με το vocal group «Stringless»

Λίγα λόγια για τα ντοκιμαντέρ :

«Encardia: Η πέτρα που χορεύει»

Η κάμερα παρακολουθεί το μουσικό συγκρότημα Encardia στην περιπλάνησή του στα Ελληνόφωνα χωριά της Κάτω Ιταλίας και στην πλούσια μουσική παράδοσή τους. Τα μέλη του γκρουπ συναντούν μουσικούς, αυτοσχέδιους ποιητές και κατοίκους από τις ελληνόφωνες μειονότητες αυτών των περιοχών. Το «Encardia Η Πέτρα που χορεύει» είναι ένα πρωτότυπο ντοκιμαντέρ. Εδώ η ομορφιά, οι πληροφορίες από την έρευνα και τα συναισθήματα μοντάρονται επιδέξια και σε ταξιδεύουν αβίαστα και φυσικά στην κάτω Ιταλία ακούγοντας ταραντέλα.

«Stringless»

Οι Stringless είναι ένα vocal γυναικείο συγκρότημα από τη Θεσσαλονίκη με σταθερή κι επιτυχημένη πορεία. Το ντοκιμαντέρ καλύπτει ένα διάστημα περίπου πέντε ετών του μουσικού αυτού του ιδιαίτερου μουσικού συγκροτήματος, με συνεντεύξεις των συντελεστών αλλά και τη σύζευξη της καθημερινής ζωής των «στριγγλών» στη σύγχρονη Θεσσαλονίκη. Η κάμερα τους ακολουθεί και σε μουσικά διαλείμματα σε βουνά, ποτάμια και νησιά. Με σύμμαχους τις ιδιαίτερες προσωπικότητες των κοριτσιών αλλά και την εκπληκτική μουσική που δημιουργούν, το ντοκιμαντέρ καταφέρνει και γίνεται πολυεπίπεδο δίνοντας τον ίδιο φιλμικό χρόνο στην έννοια της καλλιτεχνικής δημιουργίας, στην καθημερινότητα, στη συνεργασία που απαιτείται στο πλαίσιο ενός μουσικού σχήματος και στη σημασία του να είσαι γυναίκα μουσικός στην Ελλάδα του σήμερα.

για τις Stringless vocal group

Γυναικείο πολυφωνικό συγκρότημα το οποίο ασχολείται με τον ήχο που παράγει το ανθρώπινο σώμα, κατά κύριο λόγο η φωνή, αντικαθιστώντας όλα τα μουσικά όργανα. Η πολυφωνία είναι το ζητούμενο, σε τραγούδια που είναι ήδη έτσι δοσμένα , αλλά και σε απρόβλεπτα κομμάτια, έτσι ενορχηστρωμένα, ώστε να είναι ''κομμένα και ραμμένα'' στα μέτρα των στριγγλών! Το υλικό που χρησιμοποιούν στο πρόγραμμά τους, προέρχεται από την ελληνική αλλά και ξένη παράδοση. Είναι ένα ταξίδι από τα βουνά του Καυκάσου, ως την Πίνδο και τα Καρπάθια. Από τις ακτές της Μικράς Ασίας, μέχρι τις ακτές της γηραιάς Αλβιώνας, απ' τη βαλκανική ως την ιβηρική χερσόνησο. Πειραματίζονται με τις ιερές θεραπευτικές μουσικές από την Ινδία όπως και με τις μελωδίες των σούφι. Παίζουν με νεότερα κομμάτια παρμένα από τις οπερέτες της πρώτης δεκαετίας του 1900, το σύγχρονο θεατρικό τραγούδι, τα ρετρό του '30 , αλλά και τον Τσιτσάνη ή διάσημα μοτίβα από τις ελληνικές ταινίες του '60.