Πέμπτη 3 Αυγούστου 2017

Φυτεύουν δέντρα στην Πλατεία Δημοκρατίας (Ευκαρπίδη) στην Κατερίνη. (ΦΩΤΟ)

Φυτεύουν δέντρα στην Πλατεία Δημοκρατίας (Ευκαρπίδη) στην Κατερίνη. (ΦΩΤΟ)
Mε την έναρξη της πρώτης φάσης των δενδροφυτεύσεων συνεχίστηκαν σήμερα, στην πλατεία Δημοκρατίας (Ευκαρπίδη), οι εργασίες που υλοποιεί ο Δήμος Κατερίνης, για την ανάπλαση και ουσιαστική αναβάθμιση, της αστικής αυτής περιοχής, στην καρδιά της Κατερίνης, όπως προβλέπεται από το υφιστάμενο σχέδιο πόλης και το γενικό πολεοδομικό σχέδιο: Χώρος Πρασίνου – Πλατείας.




Όπως τονίζει σχετικά ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης: «Η πρώτη φάση των δενδροφυτεύσεων στην πλατεία Δημοκρατίας, σηματοδοτεί την συνέχεια των παρεμβάσεων μας, για τη δημιουργία στην «καρδιά» της Κατερίνης ενός καταπράσινου χώρου αναψυχής. Παράλληλα με τα δέντρα που υφίστανται, τα οποία αξιοποιούνται πλήρως, καθώς και με το σύνολο των στοχευμένων παρεμβάσεων, που θα επακολουθήσουν, εργαζόμαστε συστηματικά, προκειμένου έως την άνοιξη του 2018 να παραδώσουμε στο Δήμο, στην πόλη, στα παιδιά μας ένα καταφύγιο αναψυχής για όλους».

Αξίζει να σημειωθεί, ότι, η πρώτη φάση των δενδροφυτεύσεων περιλαμβάνει 45 συνολικά δέντρα (φλαμουριές, μουριές, κουκουναριές, πεύκο, κερλετέριες, ελιά, κυπαρίσσι, σφενδάμια, αριά κ.α.). Όπως μάλιστα επισημάνθηκε στη διάρκεια της πρόσφατης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, οπότε και ομόφωνα εγκρίθηκε η μελέτη ανάπλασης της πλατείας, στο πλαίσιο της άμεσης συμμετοχής των πολιτών, ιδιώτες, σχολεία, φορείς, έχουν τη δυνατότητα να υιοθετήσουν ή να αγοράσουν μεμονωμένα δέντρα. Σχετική διαδικασία είναι ήδη σε εξέλιξη, με τον Δήμαρχο Κατερίνης Σάββα Χιονίδη, συμβολικά να είναι ο δωρητής του πρώτου δέντρου, που φυτεύτηκε στο χώρο της πλατείας.

Όπως είναι γνωστό, ήδη υλοποιήθηκαν στην πλατεία χωματουργικές εργασίες, ενώ με την ολοκλήρωση του έργου, η Κατερίνη αναμένεται να αποκτήσει έναν ακόμη σημαντικό πνεύμονα πρασίνου – αναψυχής έκτασης 16 στρεμμάτων, καθώς και μια νέα πρότυπη αστική περιοχή, στην καρδιά της πόλης.