Κυριακή 6 Αυγούστου 2017

Προσκυνηματικός Περίπλους του Αγίου Όρους από την Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος

Προσκύνημα στο Άγιον Όρος διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος την Πέμπτη 3 Αυγούστου, που περιλάμβανε θαλάσσια περιήγηση της εσωτερικής πλευράς της Αθωνικής Χερσονήσου.


Τους προσκυνητές συνόδευε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος και κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως, δίνοντας την ευκαιρία στους πιστούς να γνωρίσουν έναν τόπο για τον οποίο λαμπρύνεται η Ορθοδοξία και τιμάται η Υπεραγία Θεοτόκος.

Μπροστά στο θαλάσσιο χώρο της Ιεράς Μονής Γρηγορίου, πατέρες της Ιεράς Μονής μετέφεραν επί του πλοίου ι. Λείψανα προς ευλογία των πιστών. Οι εκδρομείς είχαν την εξαιρετική ευλογία να προσκυνήσουν, εν πλω, εκτός από τα ι. λείψανα και την εικόνα της Παναγίας Τριχερούσας, πιστό αντίγραφο της ομώνυμης θαυματουργής εικόνας της Ιεράς Μονής Χιλανδαρίου Αγίου Όρους.

Η εικόνα μεταφέρθηκε στο Άγιον Όρος, πριν τη μόνιμη τοποθέτησή της στις 13 Αυγούστου, στον Ιερό Ναό Αγίας Φωτεινής Παραλίας Κατερίνης.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος αφού τέλεσε τον αγιασμό και την Παράκληση της Παναγίας, ευχήθηκε σε όλους τους εκδρομείς να κρατούν τη χάρη των αγίων στη ζωή και στην ψυχή τους. Τέλος ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Γρηγορίου Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Χριστόφορο για τη μεταφορά των ιερών λειψάνων και ευχήθηκε να χαρίζει ο Κύριος υγεία και δύναμη σε όλη τη Μοναστική Αδελφότητα.

Στον Περίπλου του Αγίου Όρους συμμετείχαν 270 προσκυνητές, κυρίως γυναίκες, έλληνες και ξένοι παραθεριστές από τα παραθαλάσσια θέρετρα της Πιερίας, καθώς και πολλοί νέοι και νέες, μέλη του Γραφείου Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως.