Σάββατο 5 Αυγούστου 2017

ΠΑΜΕ Πιερίας : Δήμος στην υπηρεσία του κεφαλαίου

ΠΑΜΕ Πιερίας : Δήμος στην υπηρεσία του κεφαλαίου
Πριν από μερικές ημέρες η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κατερίνης αποφάσισε τη μίσθωση δικηγόρου για να κάνει προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας ενάντια στους εργαζόμενους που δουλεύουν σε ανθυγιεινά και βαριά επαγγέλματα και που εργάζονται 6,5 ώρες την ημέρα.

Ο δήμος στο όνομα της εξίσωσης θα ζητήσει από το Συμβούλιο της Επικρατείας την κατάργηση του νόμου ώστε, όπως λένε, όλοι οι εργαζόμενοι ανεξαρτήτου ιδιότητας/κλάδου να εργάζονται 8 ώρες την ημέρα (Εύγε στους υπηρέτες του κεφαλαίου)! Είναι γνωστό οτι ο δήμος της Κατερίνης με πολλούς ομοϊδεάτες τους που ανήκουν στα αστικά κόμματα και υπηρετούν τις πολιτικές κεφαλαίου-Ε.Ε., κάνουν τα πάντα για να τσακίζουν το λαό στο όνομα της καπιταλιστικής ανάπτυξης, της ανταγωνιστικότητας για τα κέρδη των μονοπωλίων. Η δε παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στο Δημοτικό Συμβούλιο κοροϊδεύει ασύστολα το λαό. Από τη μια μεριά ασκεί δήθεν κριτική στην πλειοψηφία του δήμου και από την άλλη η κυβέρνησή τους διατηρεί, εφαρμόζει και επεκτείνει τον εργασιακό μεσαίωνα, ο όποιος θωρακίζει παραπέρα το σύστημα τους και τους επιχειρηματικούς ομίλους. Σε ότι αφορά το Δημοτικό Συμβούλιο, και ο δήμαρχος με παραπλανητικό σύνθημα αντιγράφει την κυβέρνηση και κοροϊδεύει ασύστολα την κοινωνία. Η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου ζητά εξίσωση μόνο προς τα πάνω. Σε βάρος των εργαζομένων (οι 6μιση εργάσιμες ώρες να γίνουν 8), γενικότερα σε βάρος του λαού ο οποίος παράγει τον πλουτο. Εξίσωση κύριοι υπάρχει και προς τα κάτω (οι 8 ώρες να γίνουν 6μιση). Προς τα πάνω πρέπει να πάνε τα δικαιώματα των εργαζομένων, όπως για παράδειγμα όλοι οι εργαζόμενοι πρέπει να έχουν σταθερή και μόνιμη δουλειά με σύγχρονα δικαιώματα, να καταργηθεί όλο το ελεεινό αντεργατικό οπλοστάσιο, να επανέλθουν οι κλαδικές συμβάσεις εργασίας με την ταυτόχρονη κατάργηση των ατομικών συμβάσεων, των συμβάσεων έργου, κλπ. Να φορολογηθεί με 45% το μεγάλο κεφάλαιο. Να υπάρχει αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία, παιδεία, κοινωνικές παροχές. Όλα αυτά είναι ζητήματα που εχθρεύονται όλοι στο δήμο Κατερίνης, πλην της Λαϊκής Συσπείρωσης. Αυτήν η εξίσωση εφαρμόζονταν στις χώρες του υπαρκτού σοσιαλισμού. Στις χώρες αυτές οι εργαζόμενοι δούλευαν 5ημερο - 35ωρο, είχαν δωρεάν υγεία και παιδεία, παιδικούς σταθμούς για όλα τα παιδιά, δωρεάν συγκοινωνίες τις ώρες που οι εργαζόμενοι πήγαιναν και γύριζαν από τη δουλειά, κ.α. Φυσικά εκεί δεν υπήρχαν τα παράσιτα της κοινωνίας και της οικονομίας, οι κεφαλαιοκράτες. Να γιατί έχει σημασία ο λαός μας να ξεπεράσει το φόβο, την παραπληροφόρηση, το δισταγμό. Να βγει στο προσκήνιο, να αλλάξει το συσχετισμό δύναμης στο εργατικό κίνημα, το αγροτικό, την Τοπική Διοίκηση, παντού, διεκδικώντας την εξουσία και τον πλουτο που παράγει. Οι δήμαρχοι της Λαϊκής Συσπείρωσης που βρίσκονται στο τιμόνι σε πέντε δήμους της χώρας μας δείχνουν το δρόμο. Οι δήμοι αυτοί συντάσσονται με το λαϊκό κίνημα, συγκρούονται με την αντιλαϊκή πολιτική και έχουν κερδίσει πολλά οι εργαζόμενοι και ο λαός, παρά τον αντιδραστικό χαρακτήρα του Καλλικράτη.

Στην αντίπερα όχθη ο δήμος της Κατερίνης μαζί με την κυβέρνηση, τα αστικά κόμματα και τους ομοϊδεάτες τους στηρίζουν τη ληστεία σε βάρος του λαού. Πρωτοστατούν στην εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής. Όπως είναι οι μισθοί πείνας, οι ελαστικές μορφές απασχόλησης, η δουλειά χωρίς δικαιώματα. Δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός οτι ο δήμαρχος και η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβούλιου Κατερίνης (Ν.Δ), θέλουν εργαζόμενους γονατισμένους, να προσκυνούν την εργοδοσία για ένα δίμηνο, ένα οκτάμηνο, με αμοιβές ψίχουλα , να μη διεκδικούν ούτε αυτά που τους οφείλουν. Φυσικά για να μπορέσουν να ελέγχουν το λαό, προσωρινά όμως, το αστικό κράτος με τα αστικά κόμματα και τις κυβερνήσεις του για να υποτάξουν το λαό έχουν στήσει έναν καλό μηχανισμό στον όποιο είναι και οι εκλεκτοί τους στην Τ.Δ, που είναι μέρος του αστικού κράτους. Παράγουν ιδεολογήματα, στήνουν μηχανισμό ρουσφετιών, διέλυσαν τις εργασιακές σχέσεις, έκαναν τη δουλειά απασχόληση, ευκαιρία ώστε το διαίρει και βασίλευε να επεκτείνεται ανάμεσα στους εργαζόμενους. Έτσι έχουν τους εργαζόμενους να ζουν σε ένα καθεστώς αβεβαιότητας, φόβου, υποταγής με σκυμμένο το κεφάλι, ώστε τα αστικά κόμματα με τις κυβερνήσεις τους να μπορούν να ψωνίζουν ψηφοφόρους. Αυτήν είναι η αστική ψευτοδημοκρατία τους.

Ένα πράγμα πρέπει να γνωρίζουν όλοι αυτοί που επιτίθενται με λυσσά σε βάρος της εργατικής τάξης, στους αυτοαπασχολούμενους, στους φτωχούς αγρότες, τους μικρομεσαίους, τους νέους, οτι δε θα μείνουμε με τα χέρια σταυρωμένα.

Σε όλη την Ελλάδα κυλούν μικρά ρυάκια διεκδικώντας σταθερή και μόνιμη δουλειά, Σ.Σ.Ε., κατάργηση της φοροληστεία, αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, φορολογία 45% του μεγάλου κεφαλαίου, κατάργηση της φοροληστείας και των κατασχέσεων μισθών, λαϊκής περιουσίας από κυβέρνηση και δήμους. Αυτά είναι που θα μετεξελιχτούν σε ένα ποτάμι ανατροπής όπου ο λαός θα πάρει την εξουσία και τον πλούτο που παράγει στα δικά του χέρια.

Την εργατική τάξη, τους αυτοαπασχολούμενους, τους φτωχούς αγρότες, τους μικρομεσαίους θα τους βρείτε απέναντί σας. Μπορεί τώρα να ελέγχετε ακόμα και την πλειοψηφία του Δ.Σ. του Συλλόγου εργαζομένων στο δήμο, η οποία συντάσσεται μαζί σας ξεπουλώντας τους εργαζόμενους, όντας ευθυγραμμισμένη με την βάρβαρη αντιλαϊκή πολίτικη σας που και εσείς εφαρμόζεται σαν δήμος, όμως θα μας βρείτε μπροστά σας.

Ένα πράγμα να γνωρίζετε! Οι εργάτες αργούν άλλα δε λησμονούν.

Γραφείο τύπου της Γραμματείας Πιερίας του Π.Α.ΜΕ.