Τετάρτη 9 Αυγούστου 2017

ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ- ΟΔΗΓΗΤΗ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ

ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ- ΟΔΗΓΗΤΗ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ
Με σύνθημα «100 χρόνια από τις μέρες που συγκλόνισαν τον κόσμο ‘Το μέλλον δε θα ρθει από μονάχο του…αν δεν πάρουμε μέτρα κι εμείς», το φεστιβάλ ΚΝΕ- Οδηγητή, το μεγαλύτερο πολιτικό-πολιτιστικό γεγονός της νεολαίας για 43η χρονιά ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα, και συγκεκριμένα στο νομό Πιερίας στις 12 Αυγούστου στο θεατράκι του Λιτοχώρου και 2 Σεπτέμβρη 2017 στο αμφιθέατρο του πάρκου Κατερίνης.


Η ΚΝΕ καλεί κάθε νέο και νέα από εργατική- λαϊκή οικογένεια στο φεστιβάλ που χτίζεται με το μεράκι, την εθελοντική δουλειά, τη φαντασία και το κέφι χιλιάδων μελών και φίλων της ΚΝΕ, χωρίς χορηγούς και εταιρείες. Στο φεστιβάλ που φτιάχνεται με τα «υλικά» της συλλογικότητας, της ανιδιοτέλειας, της εμπιστοσύνης στους εργαζόμενους, του στόχου να χτίσουμε μια κοινωνία που καταργεί την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, το σοσιαλισμό- κομμουνισμό.

Ιδιαίτερα φέτος, καλούμε τη νεολαία για να συζητήσουμε και να μάθουμε για τις μέρες που πριν 100 χρόνια συγκλόνισαν τον κόσμο, το κορυφαίο γεγονός του 20ου αιώνα, τη Μεγάλη Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση. Μπορεί να πραγματοποιήθηκε πριν 100 χρόνια, το 1917 στη Ρωσία, όμως συνεχίζει να δείχνει το δρόμο που πρέπει να βαδίσουμε για να ανατρέψουμε τον παλιό και ξεπερασμένο καπιταλισμό που γεννά εκμετάλλευση, πολέμους, ανεργία, προσφυγιά.

Το μέλλον μας είναι ο νέος κόσμος, ο Σοσιαλισμός! Γι’ αυτό το φωτεινό μέλλον, την κοινωνία της πραγματικής ελευθερίας και της ζωής με δικαιώματα, αξίζει ο λαός και η νεολαία να πάρουμε σήμερα όλα τα αναγκαία μέτρα, με το ΚΚΕ στο δρόμο της ανατροπής!

Οι εκδηλώσεις του φεστιβάλ Λιτοχώρου θα περιλαμβάνουν το μουσικοθεατρικό αφιέρωμα « Τα Μακρονησιώτικα» από τη θεατρική ομάδα της ΚΝΕ, ομιλία από τη Ρούλα Γεωργιάδη – γραμματέα του Τομεακού Συμβουλίου της ΚΝΕ και λαϊκό γλέντι με τους Περικλή Μπονοβόλια και Γιάννη Σάλτα.

Στο χώρο θα λειτουργεί βιβλιοπωλείο, έκθεση με θέμα « Αλήθειες και Ψέμματα στο Σοσιαλισμό», καθώς επίσης παιδική γωνιά και μπαρ.


ΤΕ ΠΙΕΡΙΑΣ της ΚΝΕ