Τρίτη 15 Αυγούστου 2017

Το «Πάσχα του καλοκαιριού» στην Ιερά Μητρόπολη Κίτρους

Το «Πάσχα του καλοκαιριού» στην Ιερά Μητρόπολη Κίτρους
Εορτάστηκε και στην Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος η Θεομητορική Εορτή της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου.



Επίκεντρο του εορτασμού εκτός των πανηγυριζόντων Ιερών Ναών σε όλη την Πιερία ήταν, το απόγευμα της Δευτέρας 14 Αυγούστου, το Μετόχι της Παναγίας στον Κολινδρό από όπου λιτανεύτηκαν οι Ιερές Εικόνες της Παναγίας καθώς και η Ιερά Μονή Παναγίας Μακρυρράχης, όπου τελέστηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός και η λιτανεία της Ιεράς Εικόνος της Κοιμήσεως.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος προεξήρχε όλων των παραπάνω ακολουθιών.

Παράλληλα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τριπόλεως κ. Θεοφύλακτος προέστη των Εγκωμίων και της λιτανείας του Επιταφίου στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Κατερίνης.

Την κυριώνυμη ημέρα Τρίτη 15 Αυγούστου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γεώργιος ιερούργησε στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Λεπτοκαρυάς, ενώ ο Σεβασμιώτατος κ. Θεοφύλακτος ιερούργησε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Αιγινίου.

Πολυπληθή εκκλησιάσματα πιστών από όλη την Πιερία, όμορους νομούς αλλά και επισκεπτών από ξένες χώρες συμμετείχαν σε όλες τις ιερές ακολουθίες, όπως συμβαίνει παντού, λόγω της εξαιρετικής τιμής που με την οποία περιβάλλεται στην Εκκλησία το σεπτό πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου.