Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Π.Ε.ΠΙΕΡΙΑΣ:Συμμετοχή της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας στη δράση «Κατάρτιση και πιστοποίηση Ανέργων 29-64 ετών σε κλάδους αιχμής»

Σε σύναψη σύμβασης με έξι πτυχιούχους του γεωτεχνικού τομέα προχώρησε η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας που συμμετέχει στη δράση «Κατάρτιση και πιστοποίηση Ανέργων 29-64 ετών σε κλάδους αιχμής».

Τα έξι άτομα θα πραγματοποιήσουν την πρακτική τους άσκηση διάρκειας τεσσάρων (4) μηνών στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας με εξάωρη απασχόληση, προσφέροντας παράλληλα τις υπηρεσίες τους σε τομείς που χρήζουν εξειδικευμένο προσωπικό. Σημειώνεται ότι αποκλειστικά για τα προγράμματα κατάρτισης σε ειδικότητες του αγροτικού τομέα η πρακτική άσκηση δύναται να διεξαχθεί σε επιχειρήσεις του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

«Ο πρωτογενής τομέας αποτελεί την παραγωγική βάση της Πιερίας για την επανεκκίνηση της τοπικής οικονομίας, γι΄αυτό και η ενίσχυσή του αποτελεί «στοίχημα» για την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας. Με την απασχόληση εξειδικευμένου προσωπικού στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας καλύπτουμε τις ανάγκες της υπηρεσίας και παρέχουμε υπηρεσίες στον αγροτικό κόσμο προκειμένου να αναδειχθούν οι δυνατότητες του πρωτογενούς τομέα με σκοπό να ανασυγκροτηθεί προς όφελος της περιοχής» δήλωσε σχετικά με τη συμμετοχή της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας στη δράση «Κατάρτιση και πιστοποίηση Ανέργων 29-64 ετών σε κλάδους αιχμής» η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου.

Η δράση παρέχει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να ενταχθούν ή να επανενταχθούν δυναμικά σε εργασίες της ειδικότητάς των, σε διάφορες επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα. Με τη συμμετοχή τους στην εν λόγω δράση οι άνεργοι ενισχύουν τις δεξιότητές τους -σε κλάδους που παρουσιάζουν προοπτικές ανάπτυξης-μέσω συνδυασμένων υπηρεσιών συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης, συμβουλευτικής και πιστοποίησης των γνώσεων.