Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2017

Αντικατάσταση της στέγης του Δημοτικού Σχολείου Σβορώνου

Αντικατάσταση της στέγης του Δημοτικού Σχολείου Σβορώνου
Δήμος Κατερίνης: Στοχευμένες παρεμβάσεις στα σχολεία - Αντικατάσταση της στέγης του Δημοτικού Σχολείου Σβορώνου. Μέρος του συνολικού έργου, που αφορά την συντήρηση και επισκευή σχολικών κτιρίων και αύλειων χώρων των σχολικών συγκροτημάτων στο Δήμο Κατερίνης αποτελεί η αντικατάσταση της στέγης του κυρίως κτιρίου, στο Δημοτικό Σχολείο Σβορώνου.

Συνοπτική περιγραφή του έργου

Μετά από αυτοψία διαπιστώθηκε ότι η στέγη, στο κεντρικό κτίριο, έχριζε άμεσης επιδιόρθωσης - αποκατάστασης. Δεδομένου της παλαιότητας του κτιρίου επιλέχθηκε ως βέλτιστη, η λύση της καθαίρεσης των υφιστάμενων κεραμιδιών και η τοποθέτηση έγχρωμων ασφαλτικών κεραμιδιών ώστε να μειωθούν τα φορτία που παραλαμβάνουν οι φέρουσες τοιχοποιίες. Η επιφάνεια της στέγης που έγινε η αποκατάσταση είναι 415 τ.μ.

Οι εργασίες που εκτελέστηκαν είναι:

  • Καθαίρεση κεραμιδιών με διαλογή τους και αποθήκευση των κατάλληλων για επαναχρησιμοποίηση.
  • Αποκατάσταση φθαρμένων τμημάτων των ζευκτών της στέγης
  • Επένδυση με συνθετική ξυλεία τύπου OSB (Oriented Strand Boards) πάχους 18 mm
  • Στεγάνωση ξύλινης στέγης με λεπτή ελαστομερή υδρατμοπερατή μεμβράνη
  • Επικεράμωση με έγχρωμα κεραμίδια τύπου Καναδά.

Η ολοκλήρωση των παρεμβάσεων σηματοδοτεί την ικανοποίηση ενός πάγιου αιτήματος της εκπαιδευτικής κοινότητας της περιοχής.

Την ευθύνη συντονισμού των παρεμβάσεων, οι οποίες ολοκληρώθηκαν σήμερα είχαν: ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Δημήτρης Ντούρος, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος για θέματα συντηρήσεων των σχολείων, Χρυσόστομος Κυραϊλίδης, σε συνεργασία με τον Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γεώργιο Ίτσιο, τον Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο για θέματα Πολεοδομίας Αστέριο Μπουσνάκη, το τοπικό συμβούλιο Σβορώνου και τον σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου.





ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ

Όπως τονίζει ο κος Ντούρος: «Κατόπιν αυτοψίας και αξιολόγησης και με γνώμονα την υγιεινή διαβίωση και την ασφάλεια μαθητών και διδασκόντων αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στην συγκεκριμένη παρέμβαση, καθώς η στέγη δημιουργούσε προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία του σχολείου. Εκφράζω την πλήρη ικανοποίησή μου για την ολοκλήρωση των εργασιών».

Παράλληλα, όπως αναφέρει:«[…] έχει επισημανθεί από τον Δήμαρχο Κατερίνης Σάββα Χιονίδη, ότι ο Δήμος μας επενδύει σταθερά στην παιδεία. Αποδεικνύουμε και με το έργο αυτό έμπρακτα, ότι, η εξασφάλιση των απαραίτητων προϋποθέσεων για την στήριξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας βρίσκεται στο επίκεντρο των καθημερινών παρεμβάσεων της τεχνικής υπηρεσίας μας».

ΕΡΓΟ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ

«Δόθηκε προτεραιότητα από τον Δήμαρχο Σάββα Χιονίδη, τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, στην πλήρη αντικατάσταση και όχι απλά στην επιδιόρθωση της συγκεκριμένης στέγης, καθώς κατόπιν αυτοψίας οι υπηρεσίες μας διαπίστωσαν λόγω και της παλαιότητας του κτιρίου έντονα προβλήματα και φθορές» υπογραμμίζει από την πλευρά του, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος (για θέματα συντηρήσεων των σχολείων) & Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Β/θμιας Εκπαίδευσης Χρυσόστομος Κυραϊλίδης.

ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ

«Στο Δήμο μας συντονίζουμε τις ενέργειές μας, προκειμένου η εκπαιδευτική κοινότητα, οι μαθητές και οι μαθήτριες, να έχουν στη διάθεσή τους αξιοπρεπείς υποδομές, που αναβαθμίζουν την καθημερινότητα και την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών στα σχολεία μας» αναφέρει σχετικά ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γεώργιος Ίτσιος.

ΠΑΓΙΟ ΑΙΤΗΜΑ ΜΕ ΘΕΤΙΚΗ ΚΑΤΑΛΗΞΗ

Όπως επισημαίνει σε δήλωσή του ο κος Αστέριος Μπουσνάκης: «Ευχαριστούμε τον Δήμαρχο Κατερίνης Σάββα Χιονίδη και τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Δημήτρη Ντούρο, τις υπηρεσίες του Δήμου, καθώς ικανοποιείται ένα πάγιο αίτημα της Δημοτικής Κοινότητας Σβορώνου, για έγκαιρη αντικατάσταση της στέγης του σχολείου πριν την έναρξη της σχολικής περιόδου. Ευελπιστούμε ότι στο απώτερο μέλλον το όραμά μας για την κατασκευή ενός νέου σχολικού κτιρίου στη Δημοτική Κοινότητα Σβορώνου θα γίνει πραγματικότητα».
Τέλος, «το υψηλό επίπεδο της συνεργασίας μεταξύ της εκπαιδευτικής κοινότητας της περιοχής, του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων με την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Κατερίνης και την Σχολική επιτροπή αποδίδει καρπούς προς όφελος των μαθητών του Σβορώνου», σημειώνει ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Σβορώνου Χρήστος Κωνσταντινίδης.