Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2017

Ενάντια στο κοινό αίσθημα.

Παρά την αντίδραση των κατοίκων της περιοχής (δεν είδαμε προχθές ούτε έναν κάτοικο να βρίσκεται στο Δ.Σ και να είναι υπέρ…), παρά την ομόφωνη αρνητική εισήγηση της τοπικής κοινότητας των Μηλιών, παρά την αντίδραση των βουλευτών της κυβέρνησης, παρά την σύσσωμη άρνηση της αντιπολίτευσης, η διοίκηση του Δήμου Κατερίνης αποφάσισε τελικά να δώσει την έγκριση της για την εκμίσθωση έκτασης στα Πιέρια Όρη για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών!

Και αυτό έγινε με την παρουσία αστυνομικών δυνάμεων εντός και εκτός του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης και με την Πρόεδρο του Δ.Σ. να ενημερώνει το κοινό ότι η αίθουσα βιντεοσκοπείται!!!

Αποξενωμένοι από την κοινωνία οι σύμβουλοι της διοίκησης του Δήμου Κατερίνης ψήφισαν ενάντια στο κοινό αίσθημα.

Ούτε το γεγονός ότι αρκετοί Δήμοι της χώρας μας τίθενται ανοιχτά κατά της τοποθέτησης ανεμογεννητριών στα όρια τους δεν τους επηρέασε.

Κανένα επιχείρημα των κατοίκων των Μηλιών δεν στάθηκε ικανό να τους αλλάξει την γνώμη.

Ούτε ότι θα καταστραφεί το δάσος, ούτε ότι θα υπάρχουν επιπτώσεις στο περιβάλλον δεν ήταν αρκετό για να το ξανασκεφτούν οι δημοτικοί σύμβουλοι.

Όλοι έκαναν λάθος, εκτός από τους 18 δημοτικούς συμβούλους της διοίκησης του Δήμου Κατερίνης;

Στην ερώτηση των κατοίκων αν έχουν επισκεφτεί την περιοχή που θα τοποθετηθούν οι ανεμογεννήτριες, δεν υπήρξε απάντηση.

Και δικαίως κάποιος θα αναρωτηθεί πως είναι δυνατόν να παίρνουν απόφαση κάποιοι για ένα τόσο σημαντικό θέμα χωρίς να έχουν καν επισκεφτεί την περιοχή. (Δεν αναφερόμαστε σε όλους τους συμβούλους, πιστεύουμε ότι κάποιοι θα έχουν επισκεφτεί την περιοχή.)

Η «ΑΛΗΘΕΙΑ» επισκέφτηκε την περιοχή όταν βρέθηκε στα Πιέρια Όρη η ευρωβουλευτής και επικεφαλής των Πρασίνων REBECCA HARMS.


Η ευρωβουλευτής περιηγήθηκε στην περιοχή και δήλωσε τότε ότι αν και είναι υπέρ των εναλλακτικών μορφών ενέργειας, στην συγκεκριμένη περιοχή δεν πρέπει να τοποθετηθούν ανεμογεννήτριες.

Τίποτα από όλα τα παραπάνω όμως δεν έπεισαν την διοίκηση του Δήμου Κατερίνης.

Οι κάτοικοι δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους, όσο δύσκολο και αν αυτό φαίνεται.

Εμφανής και όχι μόνο προχθές η απουσία τοπικών θεσμικών φορέων και προσώπων που επέλεξαν να μην τοποθετηθούν για την εγκατάσταση των ανεμογεννητριών.

Κάποιοι επέλεξαν να είναι απόντες από μια τόσο σημαντική απόφαση για το μέλλον του νομού μας.

Έτσι όμως δεν λύνονται τα προβλήματα…

Γιατί τα Πιέρια Όρη δεν ανήκουν μόνο στους κάτοικους της περιοχής, αλλά σε όλους μας.





*ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΝΤΑΡΤΖΗΣ
www.pierikialithia.gr
www.pierikialithia.blogspot.gr