Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΟΡΦΕΟ-ΚΘΒΕ

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος (Κ.Θ.Β.Ε.) διαχρονικά αποτέλεσε έναν από τους σημαντικότερους θεατρικούς φορείς που τίμησαν με την παρουσία τους το πρόγραμμα των παραστάσεων του Φεστιβάλ Ολύμπου, ιδιαίτερα στα πρώτα βήματα του κορυφαίου πολιτιστικού θεσμού της Πιερίας και όχι μόνο. 


Η άριστη σχέση και η καλή συνεργασία των δύο πλευρών περνά πλέον σε μια νέα διάσταση, εγκαινιάζοντας και φιλοξενώντας από τον φετινό χειμώνα σειρά θεατρικών παραστάσεων στην πόλη της Κατερίνης και συγκεκριμένα στις αίθουσες του κινηματοθεάτρου «Ευκαρπίδη».

Υλοποιώντας το πνεύμα συνεργασίας, ο πρόεδρος του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου (ΟΡ.ΦΕ.Ο.), Γρηγόρης Παπαχρήστος και ο καλλιτεχνικός σύμβουλος του Οργανισμού, Γιώργος Χανδόλιας, συναντήθηκαν στην Θεσσαλονίκη με τον καλλιτεχνικό διευθυντή της βορειοελλαδίτικης σκηνής, Γιάννη Αναστασάκη, εξετάζοντας τις λεπτομέρειες και τις διαδικασίες του εγχειρήματος.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό προγραμματίζεται η παρουσίαση στις 14 Νοεμβρίου 2017 της μουσικοθεατρικής παράστασης «Δεν σε ξέχασα ποτέ», του Λέοντα Α. Ναρ, σε σκηνοθεσία Μιχάλη Σιώνα.

Ακολουθεί στις 2 Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο ανακήρυξης του 2017 ως έτους Νίκου Καζαντζάκη, το ανέβασμα του έργου « ΑΣΚΗΤΙΚΗ » σε σκηνοθεσία Ανδρέα Κουτσουρέλη.

Λεπτομέρειες και συγκεκριμένες πληροφορίες για τις παραπάνω παραστάσεις θα γνωστοποιηθούν το επόμενο διάστημα.

Αξίζει να επισημανθεί ότι εκτός των παραπάνω θεατρικών παραστάσεων, ο ΟΡ.ΦΕ.Ο. προετοιμάζει και σχεδιάζει και μια σειρά άλλων εκδηλώσεων, όπως αφιερώματα και αναλόγια με αναφορές στο έργο σπουδαίων ποιητών, συγγραφέων, συνθετών και σκηνοθετών, εκδηλώσεις που θα ανακοινωθούν σύντομα.