Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2017

O μυρμηγκοφάγος Antboy στο Eνιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο & Λύκειο Κατερίνης

O μυρμηγκοφάγος Antboy στο Eνιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο & Λύκειο Κατερίνης
Ο μυρμηγκοφάγος Antboy ξεδιπλώνει τις ικανότητες ενός υπερήρωα, όπως και οι μαθητές και οι μαθήτριες του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου & Λυκείου Κατερίνης και στο τέλος καταχειροκροτείται, όπως αρμόζει σε έναν υπερήρωα.

Πιο συγκεκριμένα, το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο & Λύκειο Κατερίνης, σε συνεργασία με το Νεανικό Πλάνο και τ’ αριστουργήματα της Ταινιοθήκης του, παρουσίασε, με πρότυπο εξοπλισμό εικόνας και ήχου, τελευταίας τεχνολογίας, την κινηματογραφική μεταφορά της δημοφιλούς σειράς βιβλίων του Kenneth Bogh Andersen, «Ο μυρμηγκοήρωας / Antboy», του Ask Hasselbalch.

Η ταινία, δανέζικης παραγωγής, έχει αποσπάσει βραβείο καλύτερης ταινίας παιδιών και νέων στο Robert Festival 2014 και Βραβείο Ταινίας Καλύτερων Οπτικών Εφέ.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου, μαζί με τους καθηγητές τους, παρακολούθησαν την ταινία, που θίγει τα θέματα της φιλίας, της αυτοεκτίμησης και της υπευθυνότητας, από την αρχή μέχρι το τέλος, με αμείωτο ενδιαφέρον, χωρίς κανένα διάλειμμα και αυτό μας "υποχρεώνει" να επαναλάβουμε την κινηματογραφική προβολή το συντομότερο δυνατό και να την καθιερώσουμε, με νέους υπερήρωες και καινούριες περιπέτειες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο τέλος ακολούθησε συζήτηση με τους μαθητές για τα συμπεράσματα, τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους από την ταινία.