Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2017

Παρουσίαση βιβλίου «Σοχούμ» της Γιώτας Ιωαννίδου, στην Αστική Σχολή Κατερίνης, στις 06/11/2017

Παρουσίαση βιβλίου «Σοχούμ» της Γιώτας Ιωαννίδου, στην Αστική Σχολή Κατερίνης, στις 06/11/2017
Τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2017, ώρα 19:00, στην Αστική Σχολή Κατερίνης, θα γίνει η παρουσίαση του μυθιστορήματος Σοχούμ της ηθοποιού και συγγραφέα Γιώτας Ιωαννίδου από τη ΔΙΔΕ Πιερίας και τον πολιτιστικό σύλλογο «Παναγία Σουμελά».


Για το βιβλίο θα μιλήσουν, εκτός από τη συγγραφέα, οι:
- Μυράντα Παππά, υπεύθυνη Γραφείου Καινοτόμων Δράσεων της ΔΙΔΕ Πιερίας
- Δώρα Τσαρουχίδου, εκπαιδευτικός – Γραφείου Καινοτόμων Δράσεων ΔΙΔΕ Πιερίας
- Άρης Κασιμίδης, πρόεδρος του Συλλόγου “Παναγία Σουμελά”

Λίγα λόγια για το βιβλίο και τη συγγραφέα:

Στην πόλη Σοχούμ, πρωτεύουσα της Αμπχαζίας (Γεωργία) στον Εύξεινο Πόντο, ανθούσε στις αρχές του 20ού αιώνα μια μεγάλη παροικία Ελλήνων. Εκεί τοποθετεί η συγγραφέας του ομότιτλου μυθιστορήματος την αρχή της αφήγησής της. Ένα μυθιστόρημα εμπνευσμένο από την πραγματική ιστορία της οικογένειάς της, που εξορίστηκε από το Σοχούμ της Ρωσίας στις αρχές του 20ού αιώνα και μετά από περιπλανήσεις και περιπέτειες κατάφεραν να ριζώσουν στην Κατερίνη.

Η συγγραφέας πετυχαίνει να αναγάγει την ιστορία δύο ανθρώπων, της Παναΐλας και του Λεόντη, σε ιστορία της φυλής των Ποντίων. Η αφήγηση, με χαρακτηριστικό γοργό και παράφορο ρυθμό, αναδεικνύοντας τα αισθήματα και τις αισθήσεις των ηρώων της, αποπνέει δύναμη και κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι την τελευταία σελίδα.

Η Γιώτα Ιωαννίδου κατάγεται από την Κατερίνη. Είναι απόφοιτος του Ιστορικού-Αρχαιολογικού Τμήματος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και της Δραματικής Σχολής του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος. Έχει μεταπτυχιακό στην Πολιτιστική Πολιτική, Διοίκηση και Επικοινωνία από το Πάντειο Πανεπιστήμιο. To Σοχούμ είναι το πρώτο της μυθιστόρημα.