Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Της "Πρωτοβουλίας του Πέλεκα"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ''Της "Πρωτοβουλίας του Πέλεκα"
Βρέχει στην φτωχογειτονιά
Βρέχει και στις καρδιές μας

Έφτασε η ώρα της αλήθειας που και ο τελευταίος Κατερινιώτης έχει αντιληφθεί την επικινδυνότητα του ποταμού Λεύκου (Πέλεκας) σε ακραίες συνθήκες.

Δεδομένου ότι η λεκάνη απορροής του ποταμού είναι πολύ μεγάλη και ξεκινάει από την κορυφή των Πιερίων μέχρι την κύτη του ποταμού και τα πρανή του που αποτελούνται από εύφθρηφτα χαλαρά υλικά τα οποία εύκολα διαυρώνουν και οδηγούν στην κατάρρευση των πρανών.

Για την προστασία αυτών πρέπει να γίνει η διευθέτηση της κύτης του ποταμού, όπως παλαιότερα ζητήσαμε, με συρματοκιβώτια (ζαρζανέτ).

Ο σύλλογός μας τον Νοέμβριο του 2016 κατέθεσε στην εισαγγελία Κατερίνης μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου και ζητούσε την παρέμβαση του εισαγγελέα να εξετάσει τις επεμβάσεις που γίνονταν στην κύτη και στα πρανή του ποταμού (ΠΕΛΕΚΑ) και αυτό διότι υπήρχε ο φόβος για πλημμύρες και μεγάλη οικολογική καταστροφή από ακραία καιρικά φαινόμενα. Αυτούς τους φόβους τους καταθέσαμε στο Περιφεριακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας τον Ιανουάριο 2017 στους επιθεωρητές περιβάλλοντος και σε συνάντηση με την αντιπεριφερειάρχη Πιερίας κ. Μαυρίδου.

ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΠΕΛΕΚΑ ΣΕ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ ΠΟΥ ΚΑΝΑΜΕ ΤΟΝ ΜΑ'Ι'Ο ΤΟΥ 2017.

Η καταστροφή που γίνεται στον ΠΕΛΕΚΑ αυτές τις μέρες δεν είναι από την βροχή αλλά από την αμέλεια των υπευθύνων.

Για το Δ.Σ του συλλόγου "Πρωτοβουλία για τον Πέλεκα"

Η Πρόεδρος,
Σωτηρία Πουζουκλίδου