Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2017

Και η λεηλασία του Πέλεκα συνεχίζεται...

Και η λεηλασία του Πέλεκα συνεχίζεται...
*Του Κυριακίδη Γιώργου

Για ακόμη μια φορά οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες της περιοχής του Πέλεκα βρέθηκαν μπροστά σε τετελεσμένα γεγονότα. Η εταιρεία που φτιάχνει τον περιφερειακό δρόμο της Κατερίνης και λεηλατεί στην κυριολεξία τα αποθέματα αμμοχάλικου του Πέλεκα (σε αγαστή συνεργασία με τον Δήμο Κατερίνης και την Περιφέρεια αφού κανείς τους δεν αντιδρά) προσπάθησε να κλείσει την μόνη οδική πρόσβαση που έχουν οι περίοικοι.


Με την παρέμβαση των κατοίκων και της αστυνομίας αποτράπηκε προς το παρόν το αυθαίρετο κλείσιμο του δρόμου που οδηγεί στα χωράφια και στις επιχειρήσεις τους.

Επειδή εδώ και καιρό ο Δήμαρχος Κατερίνης κ. Χιονίδης καθώς και η Αντιπεριφερειάρχης κ. Μαυρίδου σιωπούν για τα τεκταινόμενα στον Πέλεκα μήπως έφτασε πλέον ο χρόνος να ενημερώσουν τους κατοίκους για τα παρακάτω:

τα έργα και ο τρόπος που υλοποιούνται είναι νόμιμα;

υπάρχει πρόβλεψη για τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούν οι κάτοικοι να πηγαίνουν στα χωράφια και στις επιχειρήσεις τους;

υπάρχει στην μελέτη του έργου πρόβλεψη για παράδρομους και κόμβους για την πρόσβαση των κατοίκων;

Υ.Γ. 1.

Το να σκάβεις δίπλα στα θεμέλια και τις κολόνες μιας γέφυρας σε περίοδο βροχοπτώσεων, σε ένα χείμαρρο σαν τον Πέλεκα, δεν είναι και πολύ έξυπνο δεν συμφωνείτε;

(αυτό το προβλέπει κάποια άδεια, μελέτη ή επαφιόμαστε στην “λογική” του κάθε εργολάβου;)


Υ.Γ. 2.

κ. Δήμαρχε και κ. Αντιπεριφερειάρχη το έργο της αντιπλημμυρικής προστασίας δεν θα έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί πριν την έναρξη της χειμερινής περιόδου;

*Δημοτικός Σύμβουλος
Κυριακίδης Γιώργος