Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2017

Συνδικάτο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Πιερίας ‘‘Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ’’ - Κάλεσμα.

Συνδικάτο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Πιερίας ‘‘Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ’’ - Κάλεσμα.
Το Συνδικάτο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Πιερίας ‘‘Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ’’ καλεί τα μέλη του, τους εμποροϋπαλλήλους, τους υπαλλήλους στις υπηρεσίες...

τους συμβασιούχους, τους άνεργους στο Συλλαλητήριο του Π.Α.ΜΕ. την Πέμπτη 9 Νοέμβρη στις 6:30μμ στο σιντριβάνι-πλατάνι.

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

Come back ονομάζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τα νέα αντεργατικά παζάρια που στήνει με τους εταίρους της στις πλάτες των εργαζομένων. Επιστροφή στην κανονικότητα βαφτίζει τα 95 προαπαιτούμενα μέτρα τα οποία θα συμπεριληφθούν στο κλείσιμο της 3ης αξιολόγησης. Εξαγγέλλει οτι οι εργαζόμενοι και ο λαός γενικότερα είναι διατεθειμένοι να εξοφλήσουν το χρέος (που δεν δημιούργησαν) μέχρι τελευταίας δεκάρας. Λες και το χρέος, την κρίση ή την όποια ανάκαμψη δεν την έχουμε πληρώσει μέχρι σήμερα με τη φορολογία, άμεση και έμμεση, με την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, την απληρωσιά, την αυξημένη ένταση στην εργασία, την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, την εργοδοτική τρομοκρατία, ακόμα και με τη ζωή μας αφού λόγω της έλλειψης μέτρων υγιεινής και ασφάλειας φτάσαμε να θρηνούμε θύματα.

Κρίσιμο ζήτημα για τους μεγάλους εργοδότες, όπως αποκαλύπτει ο πρόεδρος του ΣΕΒ, είναι να μην επανέλθει το μισθολογικό κόστος στα προ κρίσης επίπεδα. Θεωρούν ουτοπικό τα μεγάλα αφεντικά να μιλάμε για μισθούς που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων, αφού αυτό θα έβαζε σε κίνδυνο τη λεγόμενη ανταγωνιστικότητα του μεγάλου κεφαλαίου. Από την άλλη πόσο ουτοπικό είναι για τους εργαζόμενους του Καρυπίδη το γεγονός οτι παραμένουν απλήρωτοι εδώ και δύο χρόνια; Για τους εργαζόμενους του Discount που ανταλλάσσουν τις υπερωρίες τους με ρεπό; Για τους συμβασιούχους στους δήμους που βιώνουν την απληρωσιά και την τρομοκρατία;

Η κυβέρνηση και οι σύμμαχοί της στρώνουν το έδαφος. Στην ίδια κατεύθυνση, στο πλαίσιο της κούρσας του ανταγωνισμού, προμετωπίδα στη συζήτηση για την 3η αξιολόγηση είναι η παρεμπόδιση της κήρυξης των απεργιών. Υπάρχει ήδη συμφωνία μεταξύ των θεσμικών εταίρων για αύξηση της απαιτούμενης απαρτίας για τη λήψη απόφασης για απεργία από πρωτοβάθμια επιχειρησιακά σωματεία, (από 1/3 σε 1/2). Ενοχλούνται τα μεγάλα αφεντικά από την ευρύτητα προστασίας των συνδικαλιστών. Παραγγέλνουν νομοθετημένη σιγή νεκροταφείου στους τόπους δουλειάς. Θέλουν να έχει λυμένα τα χέρια. Να προσλαμβάνουν και να απολύουν όποτε θέλουν, να πληρώνουν αν και όταν θέλουν.

Όχι στη συναίνεση και την υποταγή!

Οι εργαζόμενοι να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους! Να οργανώσουν τώρα την απάντηση ενάντια σε όσους σμπαραλιάζουν τη ζωή τους. Να γυρίσουν την πλάτη στους συμβιβασμένους συνδικαλιστές. Αυτούς που μέσα στους χώρους εργασίας κάνουν τη βρώμικη δουλειά για λογαριασμό των αφεντικών. Αυτούς που ανατριχιάζουν κάθε φορά που οι εργαζόμενοι τολμάνε να υψώσουν ανάστημα απέναντι στην εργοδοσία και την κυβέρνηση. Κάθε εργαζόμενος του ιδιωτικού τομέα να γίνει μέλος του ΣΙΥΝΠ έτσι ώστε να δυναμώσει ακόμα περισσότερο η φωνή μας. Με όπλο μας την κοινωνική συμμαχία και τη διεκδίκηση των σύγχρονων αναγκών μας, να βγούμε μπροστά και να απαιτήσουμε σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους, κανένας εργαζόμενος κάτω από 751 ευρώ, να μην καταργηθεί η Κυριακάτικη αργία, επαναφορά των Κ.Σ.Σ.Ε στα προ κρίσης επίπεδα, όχι στην παρεμπόδιση της συνδικαλιστικής δράσης, καμία κατάσχεση της λαϊκής περιουσίας και του λαϊκού εισοδήματος.

Όλοι στο Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ

Πέμπτη 9 Νοέμβρη 6:30 μμ στο σιντριβάνι-πλατάνι