Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2017

Γιορτάστηκε η Παγκόσμια Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία από το Ε.Ε.Ε.ΕΚ. και το 2ο ΕΠΑΛ Κατερίνης

Γιορτάστηκε η Παγκόσμια Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία από το Ε.Ε.Ε.ΕΚ. και το 2ο ΕΠΑΛ Κατερίνης
Η 3η Δεκεμβρίου έχει καθιερωθεί από τη Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών ως Παγκόσμια Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία, με στόχο να αναδείξει τα δικαιώματα των αναπήρων για ευημερία, ισότιμη συμμετοχή και προσφορά στην κοινωνία, ταυτόχρονα όμως και τους περιορισμούς που αντιμετωπίζουν σε σημαντικές πτυχές της κοινωνικής, οικονομικής και πολιτικής ζωής.


Τα δύο σχολεία της Δ/νσης Β/θμιας Εκπ/σης Πιερίας, το Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Κατερίνης (Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης) στο οποίο φοιτούν μαθητές-τριες με βαριά νοητική υστέρηση και το συστεγαζόμενο 2ο ΕΠΑΛ Κατερίνης, τιμώντας την επετειακή αυτή ημέρα, διοργάνωσαν την περασμένη Δευτέρα 4 Δεκέμβρη 2017, για 2η συνεχή χρονιά, κοινό πρόγραμμα διδασκαλίας (συνδιδασκαλία), στο οποίο συμμετείχαν μαθητές-τριες και καθηγητές-τριες των δύο σχολείων.

Στις δράσεις έλαβαν μέρος όλοι οι μαθητές-τριες του Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Κατερίνης και μαθητές –τριες του 2ου ΕΠΑΛ Κατερίνης με τρία εργαστήρια και έξι ειδικότητες καλλιτεχνικών, μουσικοθεραπείας και φιλολόγων. Στις εκδηλώσεις συμμετείχε και ένα τμήμα του 1ου ΕΠΑΛ Κατερίνης, το οποίο συμμετέχει σε ετήσιο πρόγραμμα συνεκπαίδευσης με το Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Στο τέλος της ημέρας φυτεύτηκαν από τους μαθητές των δύο σχολείων δένδρα ελιάς στον αύλειο χώρο του σχολικού συγκροτήματος ως μια συμβολική κίνηση για την ημέρα.

Εκείνη την ημέρα τα δύο σχολεία ήταν «ανοιχτά» σε γονείς και επισκέπτες, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να συμμετέχουν στη συνδιδασκαλία, αλλά να ενημερωθούν για την φοίτηση των παιδιών τους.