Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017

24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017


Το Εργατικό Κέντρο Κατερίνης καλεί τους εργαζόμενους στο εμπόριο να συμμετάσχουν μαζικά στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία που έχει κηρύξει η ΟΙΥΕ για την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου, ημέρα προγραμματισμένης Κυριακάτικης λειτουργίας όλων των καταστημάτων.


Οι εμποροϋπάλληλοι, για μια ακόμα χρονιά, καλούνται να εργαστούν για πάνω από 30-40 συνεχόμενες ημέρες, οι περισσότεροι χωρίς ρεπό, χωρίς ξεκούραση, χωρίς καν πρόσθετη αμοιβή 75% για τις Κυριακές τους. Δεν φθάνει μόνο ότι θα εργαστούν τις 3 τελευταίες συνεχόμενες Κυριακές του Δεκεμβρίου μετά από τη μνημονιακή νομοθεσία του 2013, την οποία η σημερινή Κυβέρνηση έχει αφήσει άθικτη, αλλά οι μεγάλες εμπορικές αλυσίδες του ΣΕΛΠΕ και τα εμπορικά κέντρα (malls) επιδίωξαν ξεδιάντροπα να ανοίξουν στις 26/12! Μετά από άμεση παρέμβαση του συνδικαλιστικού κινήματος, απετράπη το άνοιγμα των καταστημάτων την Αργία της δεύτερης ημέρας των Χριστουγέννων (26/12), καθώς το Υπουργείο Εργασίας την κήρυξε ως ημέρα υποχρεωτικής Αργίας.

Αυτή είναι μια σημαντική νίκη των εργαζομένων και των συνδικάτων, η οποία αποδεικνύει ότι, ο συνεχής και επίμονος αγώνας μπορεί να έχει αποτελέσματα.

Αυτή την ΚΥΡΙΑΚΗ 17/12/2017 συνεχίζουμε.

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ:

 Την υπεράσπιση των Κυριακών μας.

 Την υπεράσπιση των Αργιών μας.

 Την υπεράσπιση του δικαιώματός μας για αξιοπρεπείς μισθούς και συνθήκες εργασίας, με μόνιμη σταθερή δουλειά, χωρίς τις ακραίες ευελιξίες των εργοδοτών.

 Την υπεράσπιση του δικαιώματός μας στον ελεύθερο και προσωπικό χρόνο ξεκούρασης.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ & ΑΡΓΙΕΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ