Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2017

Επιστολή για το Πάρκο των χρωμάτων.

Επιστολή για το Πάρκο των χρωμάτων.
Λάβαμε και δημοσιεύουμε επιστολή αναγνώστη της "ΑΛΗΘΕΙΑΣ", με την οποία μας περιγράφει την προσωπική του εμπειρία από την επίσκεψη του στο Πάρκο των Χρωμάτων στην Κατερίνη.


*Απλά πριν διαβάσετε την επιστολή του αναγνώστη, μερικές δικές μας σκέψεις για την λειτουργία του Πάρκου των Χρωμάτων...

Οι δράσεις, τα παιχνίδια (η χώρα της χρωματιστής περιπέτειας, πρόσκοποι κ.α.) και οι εκδηλώσεις (μουσικές-παραστάσεις κ.α.) του Δήμου Κατερίνης είναι πολύ καλές και είναι δωρεάν.

Τώρα για τα παιχνίδια στα οποία πληρώνεις (ρόδες, καρουζέλ, παγοδρόμια κ.α.), απλά θα πούμε ότι δεν αξίζει τον κόπο καν να ασχοληθούμε...



Η επιστολή του αναγνώστη:

Προσωπική μου θέση: Πάρκο των χρωμάτων, ανέβηκα στην ρόδα μαζί με δύο μικρά παιδιά.

Πλήρωσα 9€ για μόλις 2 λεπτά και 44 δευτερόλεπτα βόλτας (το χρονομέτρησα γιατί ήμουν περίεργος πόση ώρα πληρώνω με 3 ευρώ εισιτήριο το άτομο!!!). 9€ για μία μόλις δραστηριότητα μικρότερη των τριών λεπτών.

Δηλαδή αν το παιδί σου ζητήσει πχ ν΄ανέβει και στο καρουζέλ, τα 15€ δε φτάνουν ούτε για ζήτω. Νάτο το μεροκάματο. Συνεπώς το πάρκο είναι καταπληκτικό, αρκεί να έχεις χρήματα να ξοδέψεις.

Δηλαδή δεν είναι για ανέργους. (δε φαντάζομαι να δίνουν μειωμένα εισιτήρια ανέργων).

Δυσκολεύτηκα επίσης πολύ να βρω κάτι που μπορείς να κάνεις χωρίς να πληρώσεις, εκτός από το facepainting.

Αν το ζητούμενο για να περάσει ο Δημότης όμορφα είναι να ξοδέψει τα λεφτά του αγοράζοντας διασκέδαση, ποτό και φαγητό, πιστεύω δεν χρειαζόμασταν ένα Χριστουγεννιάτικο Πάρκο. Ξέρει ο Δημότης να τα τρώει (αν τα έχει) κι αλλού. Επιλογές υπήρχαν.

Δεν είμαι κατά των Χριστουγεννιάτικων δράσεων. Ίσα ίσα. Απλά υπήρχε ήδη στην πόλη μας Χριστουγεννιάτικο χωριό στο οποίο το παιδί μου (το κάθε παιδί) θα διασκεδάσει χωρίς να πληρώσει ούτε μισό ευρώ. Όχι, όχι. Λάθος, θα ξοδέψει....κι εκεί θα καταναλώσει, ίσως και περισσότερα. Θα γεμίσει μία, δύο ή και περισσότερες σακούλες τρόφιμα από το super market και θα τα αφήσει στην είσοδο, πριν περάσει μέσα, για τους συμπολίτες του που τα χουν ανάγκη. Έτσι και την ενσυναίσθησή του θα καλλιεργήσει και θα περάσει όμορφα και θα μάθει πως δεν χρειάζονται πάντα χρήματα για να περνάς όμορφα στη ζωή σου!!

Και κλείνοντας...... ας βάλουν ένα μικρό πορτάκι εκεί στην ρόδα, έστω μία αλυσίδα για να μην πεταχτεί κανένα μωρό μέσα όσο κινείται η ρόδα και το πάρουν σβάρνα τα καθίσματα που κινούνται.


Μη βγούμε στις ειδήσεις.

*Τα στοιχεία του αποστολέα είναι στην διάθεση της "ΑΛΗΘΕΙΑΣ".