Δευτέρα 1 Ιανουαρίου 2018

"Ζήσε την Αλήθεια σε Χιλιάδες Παραμύθια". (ΦΩΤΟ)

"Ζήσε την Αλήθεια σε Χιλιάδες Παραμύθια". (ΦΩΤΟ)
Τυχεροί όσοι βρέθηκαν χθες το μεσημέρι στο Πάρκο των Χρωμάτων, αφού παρακολούθησαν ένα υπέροχο μιούζικαλ σε σκηνοθεσία του συμπολίτη μας Ανδρέα Μιχαήλ και παρουσίαση από το Θεατρικό Εργαστήρι "ΑΥΛΑΙΑ".


Πρόκειται για ένα έργο που έγραψε ο Μεγάλος Έλληνας Θεατρικός Συγγραφέας Τάκης Γεωργέλλης.


Τα σκηνικά φιλοτέχνησε ο πολυβραβευμένος αγιογράφος Κωνσταντίνος Ξενόπουλος, σε μουσικές που συνέθεσε, εκτέλεσε και ηχογράφησε ο Ανδρέας Ζιάκας, σε εκπληκτικές χορογραφίες που έγραψε και δίδαξε η Φούλα Σαλασίδου, αλλά και σε πολύχρωμες ενδυματολογικές εμφανίσεις που εμπνεύστηκε και δημιούργησε η Νίτσα Ξανθοπούλου.


Στο Θεατρικό Μιούζικαλ «Ζήσε την Αλήθεια σε Χιλιάδες Παραμύθια!» παρελαύνουν οι πιο γνωστοί ήρωες των παραμυθιών τής νιότης μας: Ο Παπουτσωμένος Γάτος, ο Κοντορεβυθούλης, ο Πινόκιο, η Χιονάτη και οι Νάνοι, η Κακιά Μάγισσα αλλά και η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων.


Κοντά σ’ αυτούς τους παραμυθένιους ήρωες και μέσα σ’ αυτόν τον υπέροχο κόσμο των παραμυθιών, θα βρεθεί κάποια στιγμή και η Αγάπη, ένα γλυκό και αθώο μικρό κορίτσι, που έρχεται από τη γήινη πραγματικότητα. Η Αγάπη αισθάνεται τόσο καλά μαζί με τους ήρωες των παραμυθιών, που δεν θέλει πια να φύγει από κοντά τους, δεν θέλει πια να επιστρέψει στη θλιβερή πραγματικότητα του κόσμου μας.


Αφηγήτρια είναι η Φαίη Μπίλα. Παίζουν οι ηθοποιοί Παναγιώτα Ευαγγελοπούλου (Παπουτσωμένος Γάτος), η Νίκη Κορομηλά (Χιονάτη), ο Αντώνης Ηλιάδης (Πινόκιο), η Μαρία Κλαιρ Λιακοπούλου (Κοντορεβυθούλης), ο Νίκος Ραφαηλίδης (Μάγισσα), οι Θανάσης Κοτροκόης, Λευτέρης Μπούκλας και Τάσος Μπούκλας (Νάνοι), η Πέμυ Γκαβαρδίνα (Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων) αλλά και η Αφροδίτη Κωτίδου (Αγάπη).


Αν και Παραμυθένιοι Ήρωες, εκπέμπουν μηνύματα ζωής και αλήθειας!


Οι παραμυθένιοι ήρωες με τα λυτρωτικά μηνύματα Αλήθειας που εκπέμπουν, αγκαλιάζουν την Αγάπη. Και η Αγάπη με την παιδική της αθωότητα αγκαλιάζει τους ήρωες και τις αλήθειες των παραμυθιών, εμπνέεται απ’ αυτές τις αλήθειες και νικά τις μάγισσες και τα κακά τού κόσμου. Το κακό δεν νικιέται με το κακό αλλά με την Αγάπη! Αυτό, άλλωστε, είναι και το βαθύτερο νόημα της παράστασης.


«Ζήσε την Αλήθεια σε Χιλιάδες Παραμύθια»! Πρόκειται για παραμύθια που δεν έχουν καμία σχέση με τους σύγχρονους μύθους και τα ψέματα. Πρόκειται για παραμύθια που δεν είναι απατηλές ιστορίες οι οποίες οδηγούν στην άβυσσο, αλλά είναι διηγήσεις που εκπέμπουν φως, παρηγοριά και ελπιδοφόρες αλήθειες.


Γι αυτό και αξίζει κανείς να δει αυτή την παράσταση, γι αυτό και έχει ιδιαίτερα μεγάλη σημασία να δουν αυτή την παράσταση τα παιδιά, η ελπίδα τού κόσμου μας, αλλά και οι εκπαιδευτικοί τους.