Τετάρτη 3 Ιανουαρίου 2018

Συνάντηση του Διοικητή του Νοσοκομείου με τον Γραμματέα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου.

Συνάντηση του Διοικητή του Νοσοκομείου με τον Γραμματέα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου.
ΔΟΜΕΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ.
Συνάντηση του Διοικητή του Νοσοκομείου με τον Γραμματέα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου.
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ.


Με τον Γραμματέα του Δ.Σ. της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου – ΕΛΛΟΚ και μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Καρκινοπαθών Κατερίνης «Η Αγία Αικατερίνη» Γιώργο Καπετανάκη, συναντήθηκε ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης Ανέστης Μυστρίδης. Στη συνάντηση συμμετείχε και η Αντιπρόεδρος του ΔΣ του Γ.Ν. Κατερίνης κα Δήμητρα Πορφυρίδου .

Συνεργασία για την επίλυση προβλημάτων
Στη συνάντηση που διεξήχθη σε πολύ θερμό κλίμα και η οποία χαρακτηρίστηκε από πλήρη σύγκλιση απόψεων, συζητήθηκαν τα θέματα που αφορούν τους ογκολογικούς ασθενείς του νομού. Κοινή διαπίστωση ήταν η περεταίρω ανάπτυξη της ήδη πολύ καλής συνεργασίας μεταξύ της Διοίκησης του Νοσοκομείου Κατερίνης και των εκπροσώπων των ογκολογικών ασθενών, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων που υπάρχουν, για την επίλυση προβλημάτων και την εξασφάλιση βελτιωμένων συνθηκών στην αντιμετώπιση της νόσου.

Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν, ιδιαίτερη αναφορά έγινε στις δυσκολίες και την ταλαιπωρία που αντιμετωπίζουν οι καρκινοπαθείς της περιοχής μας καθώς αναγκάζονται να μεταβαίνουν στη Θεσσαλονίκη για την πραγματοποίηση των αναγκαίων χημειοθεραπειών.

Ανάγκη δημιουργίας Ξενώνα Ανακουφιστικής Φροντίδας

Επιπλέον συζητήθηκε εκτενώς η ανάγκη δημιουργίας Ξενώνα Ανακουφιστικής Φροντίδας, προκειμένου να καλυφθεί το μεγάλο κενό στη φροντίδα που χρήζουν οι συγκεκριμένοι ασθενείς και τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν προς αυτή την κατεύθυνση.

Το Γραφείο Προστασίας των Δικαιωμάτων

Ακολούθησε συζήτηση για την πορεία και τους παράγοντες που έχουν ληφθεί υπόψη, προκειμένου να εξασφαλιστεί η επιτυχής και αποτελεσματική λειτουργία του νεοσύστατου Γραφείου Προστασίας των Δικαιωμάτων των Ληπτών Υπηρεσιών Υγείας του Νοσοκομείου Κατερίνης. Αναφορά έγινε στις προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει και το ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν οι οργανώσεις ασθενών, ώστε να στηρίξουν και να αναδείξουν την καθοριστική συμβολή του θεσμού στην βελτίωση της εξυπηρέτησης των ασθενών και των οικείων τους.


Εκπόνηση και υλοποίηση προγραμμάτων

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με εκτενή αναφορά στην ανάγκη συνεργασιών όλων των τοπικών φορέων, σχετικά με την ανάληψη κοινών δράσεων, στο χώρο της πρόληψης και ενημέρωσης των πολιτών, με την εκπόνηση και υλοποίηση προγραμμάτων προ συμπτωματικών ελέγχων για τις συχνότερες μορφές καρκίνου.

Νέα συνάντηση θα γίνει και μετά τις γιορτές, προκειμένου να γίνει εκτενέστερη προσέγγιση για κάθε θέμα και να εξεταστούν οι ενέργειες που απαιτούνται για την υλοποίησή τους.