Τρίτη, 16 Ιανουαρίου 2018

Ακόμα ένα ψέμα...

Ακόμα ένα ψέμα...
Ιανουάριος του 2015, ο ΣΥΡΙΖΑ αναζητούσε την εξουσία και σε συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με το προεδρείο της Ανωτάτης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδας δήλωνε τα εξής: "Οι πολύτεκνοι ήταν από τα μεγαλύτερα θύματα των αντικοινωνικών περικοπών-Θα αποκαταστήσουμε την αδικία".

Τρία χρόνια αργότερα η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δεν αποκατάστησε την αδικία, αλλά έκοψε και άλλο τα επιδόματα των πολυτέκνων και τους έκοψε και το τιμολόγιο της ΔΕΗ.


Δείτε εδώ πως "αποκατάστησε" την αδικία η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ:
Δείτε τι έλεγε το 2015 ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ:

"Οι πολύτεκνες οικογένειες ήταν από τα μεγαλύτερα θύματα των αντικοινωνικών περικοπών που προωθήθηκαν τα χρόνια του μνημονίου" τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με το προεδρείο της Ανωτάτης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδας.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, συναντήθηκε σήμερα με το προεδρείο της Ανωτάτης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδας. Στη συνάντηση μετείχαν επίσης οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης και Δημήτρης Στρατούλης.

Στη συνάντηση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Οι πολύτεκνες οικογένειες ήταν από τα μεγαλύτερα θύματα των αντικοινωνικών περικοπών που προωθήθηκαν τα χρόνια του μνημονίου.

Με τις περικοπές σε βάρος των πολύτεκνων οικογενειών, η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου παραβίασε το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμά τους για ειδική φροντίδα από το κράτος. Παραβίασε όμως και τη δική της συνταγματική υποχρέωση για σχεδιασμό και εφαρμογή δημογραφικής πολιτικής, οξύνοντας ακόμα περισσότερο το κρίσιμο για το μέλλον της χώρας δημογραφικό πρόβλημα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει την πολιτική βούληση, στο πλαίσιο του προγράμματός του για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, να αποκαταστήσει σταδιακά τις αδικίες και τις απώλειες των εισοδημάτων και των δικαιωμάτων των πολύτεκνων οικογενειών, που συντελέστηκαν στα χρόνια του μνημονίου».

Φωτογραφίες: Εύη Φυλακτού