Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018

«Βότανα : πεδίο για εκπαίδευση και επιχειρηματικότητα στο πλαίσιο της βιώσιμης ανάπτυξης»

«Βότανα : πεδίο για εκπαίδευση και επιχειρηματικότητα στο πλαίσιο της βιώσιμης ανάπτυξης»
Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ανατολικού Ολύμπου, ως κομβικός συνεργάτης στο Εθνικό Θεματικό Δίκτυο: «Τα βότανα στη ζωή μας» που συντονίζει το ΚΠΕ Μακρυνίτσας,

σε συνεργασία με το τελευταίο, την Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Α/θμιας Εκπ/σης Πιερίας, Αμανατίδου Μαργαρίτα και την Υπεύθυνη Καινοτόμων Δράσεων Β/θμιας Εκπ/σης Πιερίας, Παππά Μυράντα, πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία επιμορφωτική ημερίδα με εργαστήρια. Το θέμα της ημερίδας ήταν: «Βότανα : πεδίο για εκπαίδευση και επιχειρηματικότητα στο πλαίσιο της βιώσιμης ανάπτυξης» και υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του έργου «Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) - Περιβαλλοντική Εκπαίδευση, μέσω του Επιχειρησιακού προγράμματος ‘’Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση & Δια Βίου Μάθηση 2014-2020’’ το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΚΤ) & από Εθνικούς Πόρους».

Η ημερίδα απευθυνόταν σε εκπαιδευτικούς που υπηρετούν στα σχολεία της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Πιερίας και διεξήχθη στο κτήριο του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018 από τις 16:30 – 20:30.

Οι στόχοι της ημερίδας ήταν:

1. Η παρουσίαση του Εθνικού Θεματικού Δικτύου «Τα βότανα στη ζωή μας» και της δράσης του ως ευκαιρία αλληλεπίδρασης και συνεργασίας των εκπαιδευτικών που συμμετέχουν στο συγκεκριμένο δίκτυο αλλά και αυτών που επιθυμούν να εγγραφούν σε αυτό.

2. Η ενημέρωση για τα σχετιζόμενα με το θέμα προγράμματα του ΚΠΕ Ανατολικού Ολύμπου

3. Η ενημέρωση των εκπαιδευτικών για τη διατροφική αξία των βοτάνων της περιοχής της Πιερίας ως αφορμή για την ενασχόλησή τους σε επίπεδο τάξης με τα βότανα

4. Η παρουσίαση της μαθητικής επιχείρησης του ΓΕΛ Κονταριώτισσας ως παράδειγμα οργανωμένης εκπαιδευτικής δραστηριότητας και ευκαιρία ανάπτυξης δεξιοτήτων και ανάδειξης ικανοτήτων των μαθητών στο πλαίσιο της βιώσιμης ανάπτυξης

5. Η παροχή εργαλείων στους εκπαιδευτικούς που ασχολούνται ή θέλουν να ασχοληθούν με τα βότανα μέσω της συμμετοχή τους στα σχετικά με το θέμα βιωματικά εργαστήρια.

Η επιλογή των εκπαιδευτικών έγινε από τις Υπεύθυνες Σχολικών Δραστηριοτήτων και Καινοτόμων Δράσεων των αντίστοιχων Δ/νσεων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Πιερίας. Συγκεκριμένα συμμετείχαν τριάντα επτά (37) εκπ/κοί , 31 από την Α/θμια και 6 από τη Β/θμια Εκπ/ση Πιερίας.

Η συγκεκριμένη ημερίδα «άνοιξε» τον κύκλο των επιμορφώσεων του Κ.Π.Ε. Ανατολικού Ολύμπου για τη σχολική χρονιά 2017-2018.

Ευχόμαστε σε όλους, εκπαιδευτικούς και μη, μια καλή και δημιουργική χρονιά.

Η Π.Ο. του Κ.Π.Ε. Ανατολικού Ολύμπου