Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2018

Τελετή απονομής επαίνων στους επιτυχόντες απόφοιτους των Λυκείων στα Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, του σχολικού έτους 2016-2017 από τον Δήμο Πύδνας Κολινδρού.

Τελετή απονομής επαίνων στους επιτυχόντες απόφοιτους των Λυκείων στα Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, του σχολικού έτους 2016-2017 από τον Δήμο Πύδνας Κολινδρού.
Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου στο Πολιτιστικό κέντρο Μεθώνης η τελετή απονομής επαίνων στους επιτυχόντες απόφοιτους των Λυκείων στα Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, του σχολικού έτους 2016-2017, από τον Δήμο Πύδνας Κολινδρού.

Μια γιορτή που ο Δήμος Πύδνας Κολινδρού έχει καθιερώσει τα τελευταία τρία χρόνια με αφορμή των εορτασμό των Τριών Ιεραρχών, ως μια κίνηση επιβράβευσης των κόπων των μαθητών.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο Αρχιερατικός επίσκοπος Αιγινίου και εκπρόσωπος του Μητροπολίτη, πατήρ Ηλίας Γκοτσίδης και ο πατήρ της Τ.Κ. Μεθώνης π. Καρακάσης Ευάγγελος, ο Δήμαρχος κ. Λαγδάρης, οι Βουλευτές Πιερίας κα Σκούφα και κ. Τζαμακλής, ο Πρόεδρος Δ.Σ. κ. Ανδρικόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι κ. Νικολοπούλου και κ. Πορφυρίδης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος ΠΕ Πιερίας κ. Αγγέλου, ο Πρόεδρος της ΔΗ.ΚΟΙΝ.Ε. κ. Λιόλιος, οι Δ.Σ. κ. Καζάς, κ. Τουλούπας, κ. Ασλανίδου και κ. Πολυχρονίδης, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Μεθώνης κ. Μπούμπουρας, η εκπρόσωπος του πολιτικού γραφείου του κ. Κουκουδήμου κ. Ναβροζίδου, ο Πολιτευτής κ. Μπέης, Δ/ντές Σχολείων καθώς πλήθος κόσμου και γονείς των παιδιών.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τους χαιρετισμούς του Πατέρα Ηλία Γκοτσίδη. Αναφέρθηκε στη γιορτή των Γραμμάτων, στη γιορτή των Τριών Ιεραρχών και στην συμβολή τους στην εκπαίδευση. Ακολούθησε ο χαιρετισμός του Δημάρχου κ. Λαγδάρη και του Βουλευτή κ. Τζαμακλή, οι οποίοι έδωσαν συγχαρητήρια στα παιδιά για την επιτυχία τους και τα ενθάρρυναν να συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο στην επίτευξη των στόχων τους.

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Εκπαιδευτικός και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Συγγραφέων Ν. Πιερίας, κ. Αγγελίδης Άγγελος, με θέμα: «Τρεις Ιεράρχες, Μόρφωση, Πίστη, Ανθρωπιά».

Στην εκδήλωση απονεμήθηκαν επίσης έπαινοι στους μαθητές του Γυμνασίου Αλωνίωνόπου κατά το σχολικό έτος 2015-2016 έλαβαν το πρώτο βραβείο στον Πανελλαδικό Διαγωνισμό του ΣΕΝ/JA Greece (ΣΩΜΑΤΕΊΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΌΤΗΤΑΣ ΝΕΩΝ-juniorachievementGreece) – Βραβείο καλύτερης εικονικής επιχείρησης- βραβείο με το οποίο εκπροσώπησαν τον Δήμο σε πανευρωπαϊκό διαγωνισμό του JuniorAchievement Europe και έλαβαν διακρίσεις, όπως του καλύτερου καινοτόμου προϊόντος, της καινοτομίας και της ηγετικής προσωπικότητας, με καθηγήτριες την κ. Ζιούδρου Ζωή και την κ. Παντελίδου Σουλτάνα, στις οποίες απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα.

Επίσης, τιμητική πλακέτα δόθηκε και στον Μαέστρο της χορωδίας του «CantoOlympus»,κ. Μιχάλη Καρυοφυλλίδη, για το Χρυσό βραβείο που έλαβε η Παιδική χορωδία Αιγινίου CantoOlympus στον 4ο Διεθνή Διαγωνισμό- Φεστιβάλ της ARTIVAστο Ναύπλιο.