Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018

Πλαίσιο Στρατηγικής και Δράσεων για την ενδυνάμωση των Νέων «Νεολαία '17-'27» - Δημοτική Κοινότητα Κατερίνης

Η Δημοτική Κοινότητα Κατερίνης με εισήγηση του Προέδρου του Συμβουλίου κ. Ευθύμιου Τσίρκου σε συνεννόηση και μετά από ενέργειες της οργανωτικής ομάδας της "Συν-ΘΕΣΗ Προσομοίωση Δημοτικού Συμβουλίου Νέων Κατερίνης" φέρνει στην πόλη μας ακόμη μία δράση βασισμένη στην ενεργή συμμετοχή των νέων.



Ελάτε να +θέσουμε την Εθνική Στρστηγική για τη Νεολαία!



Οι Νέοι γνωρίζονται, συζητούν και εντοπίζοντας και κατανοώντας τις σύγχρονες ανάγκες τους καταθέτουν τις προτάσεις τους και συμμετέχουν ενεργά στη δημόσια διαβούλευση για την κατάρτιση του Πλαισίου Στρατηγικής και Δράσεων για την ενδυνάμωση των Νέων «Νεολαία '17-'27». Η δράση διεξάγεται στο πλαίσιο των περιφερειακών, δια ζώσης διαβουλεύσεων με νέους της χώρας υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς, σε συνεργασία με το Δήμο Κατερίνης και με την υποστήριξη του Europe Direct Δήμου Θεσσαλονίκης.

Βασική προτεραιότητα της ΓΓΔΒΜΝΓ αποτελεί η συνδιαμόρφωση του «Νεολαία '17- '27» από την αρχή μέχρι το τελικό στάδιο της επίσημης υιοθέτησής του, με τη συμμετοχή των ίδιων των νέων και των οργανώσεών τους, καθώς και με τη συμμετοχή φορέων υποστήριξής τους, τόσο από τον δημόσιο όσο και από τον ιδιωτικό τομέα. Στο πλαίσιο αυτό, και συμπληρωματικά στις διά ζώσης τοπικές διαβουλεύσεις, το προσχέδιο του «Νεολαία '17- '27» θα τεθεί και σε ηλεκτρονική διαβούλευση.

Οι θεματικές που θα συζητηθούν στο πλαίσιο της εκδήλωσης είναι οι ακόλουθες:

(1) Αξιοπρεπής εργασία

(2) Ποιοτική εκπαίδευση

(3) Καλή υγεία και ευεξία των νέων

(4) Ενίσχυση της συμμετοχής των νέων στη δημοκρατική ζωή

(5) Φιλική και ανοικτή προς τους νέους κοινωνία

(6) Μείωση των ανισοτήτων μεταξύ των νέων

(7) Προαγωγή της αυτονομίας των νέων και διευκόλυνση της μετάβασής τους στην ενήλικη ζωή

(8) Επιχειρηματική ανάπτυξη των νέων

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 31 Μαρτίου 2018 και ώρα 10.00 πμ στο Δημοτικό Συνεδριακό Κέντρο "ΕΚΑΒΗ" (Ισόγειο) του Δήμου Κατερίνης 7ης Μεραρχίας 10. Απευθύνεται σε όλους τους νέους ηλικίας από 15 μέχρι 30 ετών. Αιτήσεις μέχρι 20 Μαρτίου στο https://goo.gl/Tqkti2. Για τη συμμετοχή στην εκδήλωση θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.


Ευθύμιος Τσίρκος: «Έχουμε δείξει ότι με τις προτάσεις και τις πρωτοβουλίες μας επιδιώκουμε να ενισχύουμε με κάθε τρόπο τη θέση όλων των συμπολιτών μας και του τόπου μας, αλλά και ιδιαίτερα κάθε προσπάθεια ενδυνάμωσης της θέσης των νέων στη σημερινή κοινωνία, θεωρώντας σημαντικό παράγοντα μιας πιο αισιόδοξης και δημιουργικής πορείας το ενδιαφέρον τους για τα κοινά και την έμπρακτη συμμετοχή τους σε αυτά.»