Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018

Οι 8οι Αγώνες Γλώσσας και Ορθογραφίας «Χρίστος Τσολάκης» Γυμνασίων νομού Πιερίας διοργανώνονται από το 6ο Γυμνάσιο Κατερίνης

Στις 14 Μαρτίου 2018, ημέρα Τετάρτη, το 6ο Γυμνάσιο Κατερίνης διοργανώνει τους 8ους Αγώνες Γλώσσας και Ορθογραφίας, καθώς ήταν το σχολείο που κέρδισε την πρώτη θέση στην περσινή διοργάνωση. 


Οι Αγώνες Γλώσσας ξεκίνησαν σε ένα μικρό σχολείο της ορεινής Πιερίας και γρήγορα επεκτάθηκαν σε όλον τον νομό, με αποτέλεσμα να συμμετέχουν φέτος και τα 20 δημόσια Γυμνάσια της Πιερίας, καθώς και το ιδιωτικό Γυμνάσιο «Πλάτων». Μάλιστα, ο θεσμός αυτός, για πρώτη φορά πέρυσι, μπήκε υπό την αιγίδα του Συλλόγου Αποφοίτων της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ «ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ» και διοργανώθηκε στη Θεσσαλονίκη και μία ακόμη φάση , σε περιφερειακό, πλέον, επίπεδο με συμμετοχή σχολείων από 7 νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας. Και σε αυτή τη φάση νικητής αναδείχτηκε το 6ο Γυμνάσιο Κατερίνης.

Στους φετινούς αγώνες καλεσμένη και κεντρική ομιλήτρια είναι η καθηγήτρια Γλωσσολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠθ, κ. Θεοδωροπούλου Μαρία .

Την κύρια επιστημονική ευθύνη έχει ο Σχολικός Σύμβουλος Φιλολόγων κ. Αλέξανδρος Νικολαΐδης, ενώ την ευθύνη για τη διοργάνωση των φετινών αγώνων έχουν οι φιλόλογοι του 6ου Γυμνασίου, κ. Κολώνα Χριστίνα, κ. Μπέλλου Μαργαρίτα και κ. Μπουρονίκου Ευανθία.


Ο Διευθυντής
Νικόλαος Κωστόπουλος