Σάββατο 10 Μαρτίου 2018

Διαμαρτυρία του Φιλοζωικού Σωματείου Κατερίνης ο «Άργος»

Διαμαρτυρία του Φιλοζωικού Σωματείου Κατερίνης ο «Άργος»




Την 7.12.2017 στον Δήμο σας, συγκροτήθηκε με απόφαση του Δημάρχου, πενταμελής επιτροπή παρακολούθησης του προγράμματος διαχείρισης αδέσποτων ζώων σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 12 του Ν.4039/2012 (ΦΕΚ 15/Α/2.2.2012) και όπως αντικαταστάθηκε από την περίπτωση ε΄ της παρ.6 του άρθρου 46 του Ν. 4235/11.2.2014 ΦΕΚ ΤΑ 32/2014).

Τα δύο (2) μέλη που ορίσθηκαν από φιλοζωικά σωματεία που λειτουργούν νόμιμα στην οικεία Περιφερειακή Ενότητα ήταν τα :

Α. Το Φιλοζωικό Σωματείο "Άργος" και Β. Η Φιλοζωική & Περιβαλλοντική Δράση Εθελοντών Δίου - Ολύμπου "Πέριτας".

Και ενώ εστάλησαν επιστολές με τα πρόσωπα που θα πλαισίωναν την πενταμελή επιτροπή, (από το Φιλοζωικό Σωματείο μας) και είχαν προηγηθεί συζητήσεις στα μέσα του 2017 (στο γραφείο του Δημάρχου) παρουσία των Αστυνομικών αρχών Κολινδρού & Αιγινίου με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι:

H συγκρότηση της πενταμελούς επιτροπής έγινε τηλεφωνικά και με πρόσωπα από τον πιο απομακρυσμένο Δήμο του Νομού μας (Δίου - Ολύμπου), απορρίφτηκε η δική μας έγγραφη πρόταση, προφανώς για να μην γίνονται αντιληπτά περιστατικά που προκύπτουν στα αδέσποτα ζώα.

Παρ΄ ότι λοιπόν έγινε η συγκρότηση της πενταμελούς την 7/12/2017 και ενώ έχουν περάσει (3) μήνες, ΔΕΝ έχει γίνει συνεδρίαση και συνεχίζονται να πλεονάζουν οι καταγγελίες για τον Δήμο σας.

Για όλα τα ανωτέρω, διαμαρτυρόμαστε και καταγγέλλουμε τον τρόπο που συγκροτήθηκε η επιτροπή, διότι απαξιώσατε και περιφρονήσατε τον Σωματείο μας παρά τις διαβεβαιώσεις σας.

Το Φιλοζωικό Σωματείο «Άργος»