Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018

ΑΝΑΦΟΡΑ ΚΩΣΤΑ ΚΟΥΚΟΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΕΝΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ

Προς τον Υπουργό Εσωτερικών - Κύριε Υπουργέ, Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν.Πιερίας με επιστολή της διαμαρτύρεται για τη μη καταβολή των εκτός έδρας αποζημιώσεων των συναδέλφων τους Αστυνομικών της Δ.Α. Πιερίας, που μεταβαίνουν αποσπασμένοι στον Έβρο, τη Λέσβο, τη Χίο προκειμένου να ενισχύσουν το έργο του ελέγχου των μεταναστευτικών ροών.

Υπάρχει όπως αναφέρουν 17 αστυνομικοί της Δ.Α. Πιερίας από τον προηγούμενο μήνα παραμένουν απλήρωτοι (ως προς τις εκτός έδρας αποζημιώσεις τους) και αδυνατούν να καταβάλλουν μισθώματα ξενοδοχείων που διαμένουν στις παραπάνω περιοχές αλλά και να καλύψουν βασικές τους ανάγκες στον τόπο απόσπασής τους.

Παρακαλώ, για τις δικές σας ενέργειες

Ο Αναφέρων Βουλευτής 
Κωνσταντίνος Γ.Κουκοδήμος 

Επισυνάπτεται η Επιστολή Διαμαρτυρίας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν.Πιερίας



ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ YΠΑΛΛΗΛΩΝ ΝΟΜΟΥ ΠΙΕΡΙΑΣ
Κατερίνη 16 Μαρτίου 2018
Αριθμ. Πρωτ.: 503/2/1/2018
ΠΡΟΣ: Βουλευτή Ν. Πιερίας κο ΚΟΥΚΟΔΗΜΟ Κωνσταντίνο
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ


Αξιότιμε κ. Βουλευτά,

Όπως είναι γνωστό ένα μεγάλο κομμάτι του βάρους της διαχείρισης του μεταναστευτικού προβλήματος που αντιμετωπίζει η χώρα μας και όλη η Ευρώπη έπεσε στις πλάτες της Ελληνικής Αστυνομίας. Οι αστυνομικοί του Ν. Πιερίας μετέβησαν όπου χρειάστηκε και όπου υπήρξε ανάγκη ενίσχυσης από αστυνομικές δυνάμεις ήδη από το έτος 2012. Τότε που όλοι πίστευαν ακόμη, ότι η μεταναστευτική κρίση ήταν ένα προσωρινό φαινόμενο με τάσεις εξασθένισης. Όμως φθάσαμε στο 2018 και οι προσωρινές μετακινήσεις αστυνομικών προς αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών, στον Ν. Έβρου, στην Λέσβο και την Χίο, τείνουν πλέον να γίνουν μόνιμες. Μέχρι στιγμής δεν υπήρχαν ιδιαίτερα προβλήματα στις μετακινήσεις των συναδέλφων μας, μιας και τα Ευρωπαϊκά Κονδύλια που είχαν εξασφαλιστεί για αυτό τον σκοπό κάλυπταν έγκαιρα την οικονομική επιβάρυνση της διαμονής, της διατροφής και της μετακίνησης των συναδέλφων μας.

Μετά λύπη μας όμως διαπιστώνουμε ότι από τον προηγούμενο μήνα υπάρχει αδυναμία ως προς την εκτός έδρας αποζημίωση των δεκαεπτά συναδέλφων της Δ.Α. Πιερίας, με κίνδυνο αυτοί να μείνουν ακόμη και χωρίς κατάλυμα, μιας και αδυνατούν να καταβάλουν τα μισθώματα των ξενοδοχείων που διαμένουν καθώς και να καλύψουν βασικές τους ανάγκες στον τόπο των αποσπάσεων. Κατόπιν πιέσεων μας προς προϊστάμενες οικονομικές υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. μόλις εχθές (15/03/2018) συνάδελφοι μας που είναι αποσπασμένοι από την 01/03/2018 έλαβαν ως προκαταβολή της εκτός έδρας αποζημίωσης το ποσό των 500 ευρώ ενώ συνάδελφοι μας που είναι αποσπασμένοι από τον μήνα Φεβρουάριο είχαν λάβει το ποσό αρχικά των 700 ευρώ και εχθές για τον μήνα Μάρτιο το ποσό των 250 ευρώ. Σημειώνουμε δε, ότι μόνο το κόστος διαμονής για τον κάθε αστυνομικό είναι 1050 ευρώ για κάθε μήνα χωρίς να συνυπολογίζεται το κόστος της διατροφής των οδοιπορικών και κάλυψης άλλων βασικών αναγκών.

Κε Βουλευτά, η πολιτεία δυστυχώς δεν φρόντισε να εξασφαλίσει πόρους για όλους αυτούς τους αστυνομικούς εγκαταλείποντας τους στην τύχη τους. Ακόμη και οι οικονομικοί πόροι της Δ.Α. Πιερίας έχουν εξαντληθεί αδυνατώντας πλέον να καταβληθεί οποιοδήποτε χρηματικό ποσό προς την ανακούφιση των αποσπασμένων. Σας ζητάμε να μας βοηθήσετε στο πρόβλημα που μας απασχολεί κάνοντας τις ανάλογες παρεμβάσεις στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 
ΦΩΤΗΣ Δημήτριος ΛΙΜΠΑΝΟΒΝΟΣ Παναγιώτης