Κυριακή 1 Απριλίου 2018

Ανακοίνωση για την δίκη των αγωνιστών κατά των πλειστηριασμών

Χαιρετίζουμε την αγωνιστική και περήφανη στάση των 8 Θεσσαλονικέων αγωνιστών του κινήματος κατά των πλειστηριασμών, οι οποίοι απαλλάχθηκαν όλων των κατηγοριών που τους είχαν απαγγελθεί κατά τη χθεσινή (Παρασκευή 30/3/2018) πολύωρη δίκη τους στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης.

Οι αγωνιστές που είχαν συλληφθεί στις 3/12/2014, υποστήριξαν με ευθύτητα το δικαίωμά τους να υπερασπίζονται την διάσωση της ιδιωτικής περιουσίας των συμπολιτών τους από τις τράπεζες και τους κρατικούς φορείς.

Η απαλλακτική απόφαση για τους 8 αγωνιστές, πολίτες της Θεσσαλονίκης, ανάμεσά τους και 3 μέλη του Ε.ΠΑ.Μ., στην πρώτη, πανελλαδικά, δίκη για την αντίσταση στους πλειστηριασμούς, ήταν μια νίκη του κινήματος που σηματοδοτεί τη συνέχεια των αγώνων του λαού ενάντια στα μέτρα εξαθλίωσής του και αποτελεί σημείο αναφοράς στις δίκες εναντίον και άλλων αγωνιστών που θ’ ακολουθήσουν.

Καθοριστικής σημασίας για την απόφαση ήταν η συμβολή του συνηγόρου υπεράσπισης, μέλους του Εθνικού Συμβουλίου του Ε.ΠΑ.Μ., κ. Γιάννη Γκινοσάτη, που απέδειξε στο δικαστήριο το ανυπόστατο των κατηγοριών για τις οποίες διώκονταν.

Καίρια και καταλυτική ήταν η κατάθεση του προέδρου του Ε.ΠΑ.Μ., Δημήτρη Καζάκη, που κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης, και ανέδειξε την πολιτική διάσταση των αγώνων ενάντια στους πλειστηριασμούς υποστηρίζοντας το νόμιμο και συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα των κατηγορουμένων, όπως και του ελληνικού λαού, να αντιστέκεται στην αρπαγή της ιδιωτικής περιουσίας του από τις τράπεζες και το ανάλγητο κράτος που τελεί υπό τις εντολές των ψευδεπίγραφων «θεσμών» και της Ε.Ε.

Το Ε.ΠΑ.Μ., στην πρώτη γραμμή του αγώνα, υπενθυμίζει σε όλους και σε όλες που εμπλέκονται στη λεηλασία της περιουσίας των Ελλήνων πολιτών, ότι με την απελευθέρωση της χώρας και την αποκατάσταση της νομιμότητας, θα βρεθούν υπόλογοι ως συνεργοί των δυνάμεων κατοχής. Σε ό,τι αφορά τα ακίνητα που παρανόμως εκποιούνται, επαναλαμβάνουμε προς όλους την προειδοποίηση ότι θα επιστραφούν στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους.

Η στιγμή αυτή δεν αργεί. Η αντίστροφη μέτρηση έχει ήδη αρχίσει.


Αθήνα, 31/3/2018
Τομέας Κοινωνικών Δράσεων του Ε.ΠΑ.Μ. – Συντονιστικό πλειστηριασμών