Κυριακή 22 Απριλίου 2018

Πρόγραμμα δράσης εν όψει Εργατικής Πρωτομαγιάς

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας της απεργιακής συγκέντρωσης του Π.Α.ΜΕ την 1η Μάη, είναι σε εξέλιξη, από το Συνδικάτο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πιερίας ‘‘Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ’’, το πρόγραμμα δράσης.

Την περασμένη Τετάρτη 18/4 από κοινού με αντιπροσωπεία της Ομοσπονδία Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών και της Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης (ΕΔΥΕΘ) πραγματοποιήθηκε περιοδεία σε εργοστάσια τροφίμων στην Πιερία όπου συζητήθηκε με τους εργαζόμενους το ζήτημα του ιμπεριαλιστικού πολέμου και το μέτωπο για υπογραφή Κλαδικής Σύμβασης στον κλάδο των τροφίμων.

Το Σάββατο 21/4 σε τραπεζάκι που στήθηκε στον πεζόδρομο της Κατερίνης, με μουσική και μοιράζοντας ανακοινώσεις, διαδόθηκε το μήνυμα της φετινής Πρωτομαγιάς ‘‘Ενάντια στην εκμετάλλευση και τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, Για την τελική νίκη των λαών’’. Έγιναν συζητήσεις με εργαζόμενους, νέους και γυναίκες της πόλης όπου αναδείχτηκε η αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης παράλληλα με την ανάγκη ενδυνάμωσης των ταξικών σωματείων για να μπορούν οι εργαζόμενοι από καλύτερη θέση να παλέψουν για ζωή και δουλειά με δικαιώματα.

Για τη συνέχιση της δράσης του, το Σ.Ι.Υ.Ν.Π. προγραμματίζει εξορμήσεις στα σούπερ μάρκετ της Κατερίνης την Τρίτη 24 και την Τετάρτη 25/4.

Την Πέμπτη 26 και την Παρασκευή 27/4 θα πραγματοποιηθούν περιοδείες σε εργοστάσια του νομού όπου θα συζητηθεί το θέμα των Κλαδικών Συμβάσεων Εργασίας.

Το Σάββατο 28/4 στο σιντριβάνι-πλατάνι στον πεζόδρομο της Κατερίνης τα μέλη του Σ.Ι.Υ.Ν.Π. θα απευθύνουν πλατύ κάλεσμα για την απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς.

Παράλληλα προγραμματίζονται συσκέψεις κατά κλάδο, με αφορμή τις επερχόμενες αρχαιρεσίες του Συνδικάτου το Μάιο.