Τετάρτη 18 Απριλίου 2018

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΗΜΕΡΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ

Α. Μυστρίδης: «Η προσπάθεια από την διοίκηση και το προσωπικό είναι συνεχής».
ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΣΘΕΝΩΝ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ.


Στις 18 Απριλίου γιορτάζεται σε όλη την Ευρώπη η Ημέρα Δικαιωμάτων των ασθενών.

Τα βασικά δικαιώματα πρέπει να γίνονται σεβαστά από όλα τα κράτη.

Περιλαμβάνονται το δικαίωμα του ασθενή στην πρόληψη, στην πρόσβαση ,στην πληροφόρηση, στην εχεμύθεια, στην συγκατάθεση. Επίσης το δικαίωμα στην έκφραση παραπόνων και στην αποζημίωση σε περίπτωση βλάβης.

Το Γραφείο Προστασίας των Δικαιωμάτων του Νοσοκομείου

Το Νοσοκομείο Κατερίνης υλοποίησε την σχετική υπουργική απόφαση από τις 10 Φεβρουαρίου .2017 και οργάνωσε το Γραφείο Προστασίας Δικαιωμάτων Ληπτών και Ληπτριων υπηρεσιών υγείας . Το Γραφείο λειτουργεί στην είσοδο του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών και εξυπηρετεί όλους τους πολίτες που απευθύνονται σε αυτό. Δέχεται ευχαριστήρια αλλά και παράπονα, καταγγελίες. Βοηθά τους πολίτες στην σχέση τους με τις υπηρεσίες και όλο το προσωπικό . Φροντίζει για την διευκόλυνση της επαφής των πολιτών με τους διάφορους τομείς με τις λωρίδες κατεύθυνσης, το ηλεκτρονικό ραντεβού, την αρίθμηση των γραφείων κλπ .

Καθημερινή παρουσία υπαλλήλου


Η βασική προσφορά του Γραφείου είναι η καθημερινή παρουσία υπαλλήλου με πλήρη ανάθεση καθηκόντων ο οποίος λύνει προβλήματα εξυπηρέτησης επί τόπου.

Ανά δίμηνο υποβάλει έκθεση πεπραγμένων στον Διοικητή όπου αναφέρει και τα θέματα προς επίλυση. Το Γραφείο διατηρεί επικοινωνία ηλεκτρονική και φυσική με όλους τους συλλόγους ασθενών του νομού.

Τα μέλη του Γραφείου θα πάρουν μέρος στην Σύσκεψη Εργασίας που θα πραγματοποιηθεί στο Υπουργείο Υγείας αρχές Μαΐου, με σκοπό την ανταλλαγή εμπειριών και καλών πρακτικών .Θα συμμετέχουν όλα τα Γραφεία Προστασίας από όλα τα Νοσοκομεία της χώρας.

Συνεχής προσπάθεια



Όπως ανέφερε ο διοικητής του Νοσοκομείο κ. Ανέστης Μυστρίδης, «η προσπάθεια για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των ασθενών είναι βασική προτεραιότητα για την Διοίκηση, αλλά και τους εργαζόμενους και είναι συνεχής».