Παρασκευή 20 Απριλίου 2018

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας Συνταξιούχων

Συναδέλφισες, Συνάδελφοι Συνταξιούχοι, Άνεργοι, Αγρότες, ελεύθεροι επαγγελματίες, φίλες και φίλοι του Σωματείου.

Η σημερινή μας συγκέντρωση γίνεται σε μια περίοδο που τα προβλήματα των Συνταξιούχων, των εργαζόμενων, των παιδιών μας, και συνολικά της Εργατικής οικογένειας, γίνονται ανυπόφορα και αβάσταχτα.

Δεν έχει μείνει κανένας τομέας, κανένα δικαίωμα που αφορά τη ζωή μας και των οικογενειών μας που να μην έχει δραματικά χειροτερεύσει.

Ταυτόχρονα ανεβαίνει o αυταρχισμός της Κυβέρνησης ενάντια στους αγώνες και την καλλιέργεια ψεύτικων ελπίδων, ότι τάχα έρχεται ανάκαμψη, ότι δημιουργήθηκε πρωτογενές πλεόνασμα και τα προβλήματα θα λυθούν.

Ας σταματήσει ο καθένας από μας να ζει με ψευδαισθήσεις.

Ήδη σήμερα εκατομμύρια εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, Άνεργοι, Αγρότες και μικρομεσαίοι, καλούνται να ζήσουν σε συνθήκες απόλυτης Φτώχειας και εξαθλίωσης.

Τα 7 χρόνια που πέρασαν με τα μνημόνια, τους εφαρμοστικούς νόμους και τις δανειακές συμβάσεις Μας Τσάκισαν.!!!!

Και τώρα με το νόμο Κατρούγκαλου θέλουν να εφαρμόσουν τον επανυπολογισμό και την Προσωπική διαφορά των συντάξεών μας.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΛΛΩΣΤΕ.

Εδώ και χρόνια Διαλύσανε το Ι.Κ.Α. τον μεγαλύτερο Οργανισμό της χώρας που δημιουργήθηκε με κόπο, αίμα, και Ιδρώτα, Όλων Των Εργαζομένων.

Για την περίοδο 1951 έως και το 2017 οι απώλειες υπολογίζονται, και με το τελευταίο κούρεμα σε 84,5 δις ευρώ.

Σε όλη αυτή την ιστορική διαδρομή οι μορφές άλλαζαν. Οι μόνιμα χαμένοι ήταν τα ασφαλιστικά ταμεία των εργαζομένων, και συνεπώς οι εργαζόμενοι και οι Συνταξιούχοι.

Και έτσι φτάσαμε στις απανωτές περικοπές σε συντάξεις, την κατάργηση των Δώρων, των επιδομάτων, καθώς και την περικοπή των κοινωνικών δαπανών.

Το χρέος, το έλλειμμα και η κρίση….., δεν προκλήθηκαν από τους Συνταξιούχους, τους Εργαζόμενους, και τους Ανέργους στους οποίους φορτώνεται το βάρος για την αντιμετώπισή τους.

Απεναντίας είναι αυτοί που παράγουν πληρώνουν φόρους και δημιουργούν πλούτο σ ' αυτή τη χώρα. Είναι αθώοι και θύματα καταστροφικών οικονομικών πολιτικών.

Μας είχατε προειδοποιήσει άλλωστε, ΟΤΙ από την 1-1-2014 ότι θα διακοπεί η καταβολή του Επιδόματος ΕΚΑΣ για όσους είναι κάτω των 65 ετών δηλαδή σε περισσότερους από 150.000 συνταξιούχους.

Ο στόχος τους είναι η απαλλαγή του κράτους, και των εργοδοτών, από τη χρηματοδότηση του ασφαλιστικού συστήματος, και να πάνε σε ένα σύστημα που η δημόσια σύνταξη θα είναι βασική προνοιακού χαρακτήρα μέχρι 360 ευρώ.

Και η αναλογική θα εξαρτάται από τις εισφορές των εργαζομένων που θα είναι η βασική χρηματοδότηση της Κοινωνικής Ασφάλισης.

Τα μέτρα αφορούν όλους τους Συνταξιούχους, αλλά ιδιαίτερα τους νέους εργαζόμενους αυτούς που θα βγουν στη Σύνταξη τα επόμενα χρόνια.

Χάνεται κάθε έννοια Κοινωνικής Ασφάλισης, θα χορηγείται με κριτήρια που χρησιμοποιούν οι ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες. Μας Τσακίσατε στις Περικοπές, και τους Φόρους.

Ο κόμπος έφτασε στο χτένι, δεν αντέχουμε άλλο.!!!!!!

Όταν βάζεις Φόρους, και όταν Κουρεύεις , Πρόβατα, καλό είναι να σταματάς πριν γδάρεις το Πετσί τους.!!!!!

Στην περίπτωση μας και στην τραγική κατάσταση που ζούμε, το ψαλίδι του κουρέματος πέρασε δυστυχώς και το Πετσί,!!!!!! ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΟ ΚΟΚΑΛΟ………….

Αναμφισβήτητα όπως γράφω παραπάνω, Όσοι μας κυβέρνησαν τις προηγούμενες δεκαετίες φέρουν βαρύτατες ευθύνες.

ΟΛΟΙ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ Και οι Πράσινοι, και οι Μπλε, Ακόμα και όσοι συνυπήρξαν επί συγκυβέρνησης έστω και για εκείνο το μικρό χρονικό διάστημα.

Το πολιτικό μας σύστημα νοσεί βαθύτατα γιατί έχει στηρίξει τα σάπια θεμέλια του πάνω σε θεωρητικές βάσεις, πάνω σε υποσχέσεις, ρουσφέτια, και Σκάνδαλα επί Σκανδάλων.

Το λυπηρό είναι που και σήμερα υπάρχει κόσμος που ακολουθεί πιστά το άρμα της δήθεν αλλαγής και ανανέωσης, και από την άλλη πλευρά? να βλέπεις σήμερα νέους ειδικά ανθρώπους να πιστεύουν ότι αλλάζοντας δυο ,τρεις λέξεις και ωραιοποιώντας καταστάσεις, προσθέτοντας τα πασίγνωστα ΘΑ, τα ίδια χθεσινά πρόσωπα σε διαφορετικούς ρόλους μπορούν αύριο αν έρθουν να αλλάξουν την κατάσταση.

Δυστυχώς οι Έλληνες σήμερα είναι σαν τον ναυαγό που προσπαθεί να σωθεί από πνιγμό και ψάχνει να πιαστεί από οπουδήποτε.

Στον κόσμο μας επικρατεί ο νόμος της ζούγκλας ο Ισχυρότερος καταποντίζει τον αδύνατο, με τα γνωστά αποτέλεσμα, Οι πλούσιοι πλουσιότεροι, και οι φτωχοί πάμπτωχοι.

Τους εταίρους μας τους ενδιαφέρουν οι αριθμοί, και μόνο αυτοί. Η μείωση μισθών και συντάξεων, με απολύσεις και με αύξηση των ανέργων, δεν μπορώ να διανοηθώ ανάπτυξη, Δεν μπορώ να δω Πουθενά ΜΕΛΛΟΝ. Τόσο για μας, αλλά και για τα Παιδιά μας, και τα εγγόνια μας, Δυστυχώς……

Ξεζουμίσατε το Εργατικό δυναμικό για χρέη ανεξόφλητα που τα περισσότερα οφείλονται σε κακοδιαχείριση και μεγάλα σκάνδαλα, και ειδικά όταν οι φταίχτες δεν πρόκειται να τα πληρώσουν ποτέ. Και το χειρότερο όλων είναι ότι, δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει, δεν ξέρουμε ποια είναι η αλήθεια και ποιο το ψέμα.

Όποιος και αν έχει τα ηνία της χώρας, είναι απλός εκτελεστής των εντολών των ισχυρών της νομισματικής ένωσης.

Συνάδελφοι και φίλοι, θα έπρεπε ήδη να είχαν βρεθεί δρόμοι συνένωσης, και να μην φτάναμε σ' αυτό το χάλι.

Ας το κάνουν έστω και τώρα πριν να είναι πολύ αργά.

Αυτά βλέπει η νεολαία και φεύγουν στο εξωτερικό, παρ' όλα που τους λέμε να μείνουν και να παλέψουν μαζί μας. Αυτοί που πρέπει να φύγουν είναι αυτοί που μας φέρανε σ ‘αυτή την Άθλια κατάσταση.

Να μας κυβερνήσουν τους ψηφίζαμε, και όχι να μας χρεοκοπήσουν.

Γι’ αυτό που συμβαίνει σήμερα στην χώρα μας, δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία Συνάδελφοι. Από τη στιγμή που υπάρχουν Άνθρωποι χωρίς στέγη, χωρίς Φαγητό,

ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΕΛΠΙΔΑ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΝΟΧΟΙ……... ΟΛΟΙ ΜΑΣ.!!!!!!!!!!

Όσοι γεννηθήκαμε τη δεκαετία του "30 - και του 40" Τα είδαμε όλα, ζήσαμε όλες τις πολιτικές δεξιές, αριστερές, κεντρώες, δεξιοκεντροαριστερές, Την δεκαετία του 80 μας λέγανε αν έρθει ο Σοσιαλισμός θα μας τα πάρουν όλα.

ΑΠΕΔΕΊΧΘΗ ΌΜΩΣ ΣΥΝΆΔΕΛΦΟΙ ΠΩΣ ΑΥΤΟΊ ΌΛΟΙ ΜΑΖΊ, ΜΑΣ ΤΑ ΠΗΡΑΝΕ ΌΛΑ.!!!!!!!!!!!

Για όλα αυτά Συνάδελφοι, φίλες και φίλοι, πρέπει να ενώσουμε όλοι μαζί τις δυνάμεις μας και να αντισταθούμε σ αυτήν την τραγική κατάσταση και να παλέψουμε για τα δικαιώματά μας, για τα παιδιά μας, τα εγγόνια μας, ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΙΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΖΩΗ, ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ.!!

Γι’ αυτό δεν θα πάψουμε να βροντοφωνάζουμε

Κάτω τα χέρια απ’ τα Ταμεία μας

Κάτω τα χέρια απ’ την Κοινωνική Ασφάλιση

Και Δώστε πίσω τα κλεμμένα.!!!!!!!!

Ο πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων Ι.Κ.Α Πιερίας 

Τσιώτσιος Θεόδωρος.