Δευτέρα 2 Απριλίου 2018

Ας αντικαταστήσουμε φέτος τις εορταστικές κάρτες με υλικά και συσκευές που χρειάζονται οι μαθητές του Καστελλόριζου!

Την τελευταία δεκαετία κάθε Πάσχα και Χριστούγεννα κυκλοφορούν μηνύματα στο διαδίκτυο τα οποία μας παροτρύνουν να στείλουμε, σαν ένδειξη ενδιαφέροντος, μια κάρτα με ευχές στα σχολεία του Καστελλόριζου..


Το International Hellenic Association-IHA (USA) προτίμησε να επικοινωνήσει με την διευθύντρια του Σχολείου του Καστελλόριζου , η οποία ευχαρίστησε για τις κάρτες σημειώνοντας ότι θα προτιμούσαν κάτι πιο πρακτικό για την αντιμετώπιση των παρακάτω αναγκών:

Α.- Αναλώσιμα (1,000)

Οι μαθητές του σχολείου χρειάζονται αναλώσιμα αξίας τουλάχιστον 1,000 Ευρώ.

Β.- Τέσσερα air conditions (1,500 Ευρώ)

Η εταιρία “Σ.Α. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Α.Ε.Ε.” την άνοιξη του 2017 δώρισε ένα κλιματιστικό 1800 btu στο σχολείο του Καστελόριζου, αλλά στο τέλος του ίδιου χρόνου λάβαμε μια επιστολή από το σχολείο, στην οποία αναφερόταν – μεταξύ άλλων- τα εξής:

«Όσον αφορά άλλες ανάγκες, δυστυχώς διαπιστώσαμε σήμερα το πρωΐ που έκανε πολύ κρύο, ότι δεν δουλεύουν 4 κλιματιστικά του σχολείου (κάηκαν). Αν υπάρχει η δυνατότητα, θα θέλαμε 1-4 κλιματιστικά. Συγκεκριμένα, χρειαζόμαστε δύο τύπου 18 BTU, ένα τύπου 12 BTU και ένα τύπου 24 BTU.»

Σε επικοινωνία μας με την εταιρία “Σ.Α. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Α.Ε.Ε.” μας δηλώθηκε ότι προτίθενται να αποστείλουν τα 4 κλιματιστικά που ζητάει το σχολείο, σε τιμή κόστους, κάτι που αναμένεται να γίνει άμεσα.


Γ.- Επισκευές εξωτερικών χώρων (2,500 ευρώ)

Οι επείγουσες ανάγκες συντήρησης, επισκευής ή αντικατάστασης κατασκευών σε εξωτερικούς χώρους (γήπεδο, σκάλες, Φράχτες κ.α.) υπολογίζονται σε 2.500 Ευρώ


Δ.- Κουρτίνες παραθύρων (3,000)


Ε.- Αντικατάσταση παραθύρων και πορτών. (5,000 ευρώ – αρχικό κόστος)

Τα σχολικά κτίρια του Καστελόριζου ανεγέρθηκαν το 1903. Λόγω παλαιότητας των κτιρίων τα παράθυρα δεν είναι σε θέση να απομονώσουν το κρύο και τον χειμώνα οι τάξεις λειτουργούν με άσχημες καιρικές συνθήκες. Οι υποψήφιοι δωρητές μπορούν να πληρώσουν τις εργασίες, τα υλικά και τις συσκευές κατευθείαν στους εργολάβους και στους εμπόρους των αναγκαίων υλικών.

Ας αντικαταστήσουμε φέτος τις εορταστικές κάρτες με υλικά και συσκευές που χρειάζονται οι μαθητές του Καστελλόριζου!

Το ΙΗΑ μέχρι σήμερα, έχει χρηματοδοτήσει τα ΑΚΡΙΤΙΚΑ ΝΗΣΙΑ με δαπάνες συνολικού ύψους 10,275 Ευρώ.


Καλό Πάσχα,

Το Δ.Σ. του INTERNATIONAL HELLENIC ASSOCIATION


Πηγή: INTERNATIONAL HELLENIC ASSOCIATION