Σάββατο 26 Μαΐου 2018

30 ΜΑΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

Την Τετάρτη 30 Μάη κανείς στη δουλειά! Απεργούμε και συμμετέχουμε στην απεργιακή συγκέντρωση του Π.Α.ΜΕ. στην Πλατεία Ελευθερίας στην Κατερίνη, στις 10:30 π.μ.

Εργαζόμενοι στο εμπόριο, στις υπηρεσίες, στα εργοστάσια, άνεργοι,

Στις 30 Μάη απεργούμε και διεκδικούμε ζωή και δουλειά με δικαιώματα. Αγωνιζόμαστε για νέα υπογραφή ΕΓΣΣΕ με κατώτερο μισθό τα 751 ευρώ. Απαιτούμε να γίνει νόμος του κράτους η πρόταση νόμου που κατέθεσαν στην βουλή οι 518 συνδικαλιστικές οργανώσεις για την υποχρεωτικότητα των Κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας (ΚΣΣΕ) με αυξήσεις. Αρκετά ματώσαμε για τα κέρδη των μεγάλων αφεντικών.

Η κυβέρνηση, η ΕΕ και οι μεγαλοεπιχειρηματίες προσπαθούν να μας πείσουν οτι η ανάπτυξή τους είναι δίκαιη. Να αποδεχτούμε την εργασιακή ζούγκλα που μας επιβάλλουν, τη δουλειά λάστιχο. Να αποδεχτούμε να δουλεύουμε για το αίσχος των 586 και 511 ευρώ το μήνα, τα οποία δε φτάνουν ούτε για φαγητό. Να πάμε στη δουλειά με τον εφιάλτη της τρομοκρατίας και της εντατικοποίησης αφού είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε τα πάντα. Μας λένε να ξεχάσουμε ότι μας έκλεψαν με τα ψέματα και τη βία και, να αποδεχτούμε την ανάπτυξή τους, ενώ βλέπουμε να μειώνεται ο μισθός συνεχώς άμεσα και έμμεσα, να κινδυνεύει το σπίτι μας με κατάσχεση από το κράτος και τις τράπεζες, να νομιμοποιούν την κάνναβη, να καταργούνται τμήματα σχολείων και ο κατάλογος των θυσιών να μην έχει τελειωμό. Μας κοροϊδεύουν με το νέο παραμύθι της επιστροφής στην ομαλότητα. Εμείς όμως ξέρουμε ότι αυτήν η ομαλότητα δεν προβλέπεται να επαναφέρει τίποτα από όλα όσα χάσαμε τα χρόνια της κρίσης. Μόνο μέσα από τα συνδικάτα, με κοινό αγώνα με τα φτωχά λαϊκά στρώματα μπορούμε να κάνουμε βήματα για την ανάκτηση των απωλειών μας.

Αυτή είναι η πραγματικότητα! Και σαν μη φτάνουν όλα αυτά έχουν μετατρέψει και την Ελλάδα σε μια απέραντη ΝΑΤΟϊκή βάση για τη λεγόμενη γεωστρατηγική αναβάθμιση της χώρας, φέρνοντας το λαό όλο και πιο κοντά στον πόλεμο.

Συνοδοιπόροι της κυβέρνησης σε αυτήν τη λαίλαπα είναι και οι πλειοψηφίες σε ΓΣΕΕ και Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων (ΟΙΥΕ) και στο Εργατικό Κέντρο Κατερίνης. Οι εξαφανισμένοι από τους χώρους δουλειάς που στήσανε τη ‘‘συμμαχία των προθύμων’’ και καλούν τους εργαζόμενους στις 30 Μάη να διαδηλώσουν για την ‘‘ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας’’ (!!!). Δηλαδή να διαδηλώσουν για τις απαιτήσεις του ΣΕΒ και της ΕΕ. Είναι οι ίδιες πλειοψηφίες που βάλανε πλάτη για να περάσουν τα μέτρα για τον περιορισμό του απεργιακού δικαιώματος και όχι μόνο.

Εμείς οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, έναν δρόμο έχουμε! Αυτόν του αγώνα και της συλλογικής διεκδίκησης. Να πάψει η μοιρολατρία και ο φόβος. Να λυθεί η σιωπή. Μόνο μέσα από τον οργανωμένο αγώνα τα προηγούμενα χρόνια οι εργαζόμενοι απέσπασαν κατακτήσεις. Τίποτα δεν μας χαρίστηκε. Τώρα ήρθε η ώρα να υψώσουμε το ανάστημά μας και να παλέψουμε ενάντια σε όσους μας θέλουν σύγχρονους σκλάβους, διεκδικώντας τη ζωή που μας αξίζει.



Απαιτούμε εδώ και τώρα

• Αυξήσεις στους μισθούς, τις συντάξεις, τις κοινωνικές παροχές

• Κατάργηση όλων των αντεργατικών αντιλαϊκών νόμων και των 3 μνημονίων

• Επαναφορά, υποχρεωτικότητα των ΣΣΕ, κανένας κάτω από τα 751 ευρώ

• Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας

• Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας

• Κάτω οι φόροι - να πληρώσει το μεγάλο κεφάλαιο

• Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας

• Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου

• Να γίνουν προσλήψεις στα δημόσια Νοσοκομεία, στα σχολεία, μόνιμων πλήρους απασχόλησης εκπαιδευτικών και υγειονομικών όλων των ειδικοτήτων


Τετάρτη 30 Μάη κλείνουμε τις μηχανές στα εργοστάσια, κατεβάζουμε τα ρολά στα σούπερ μάρκετ, κλειδώνουμε τα γραφεία και βγαίνουμε όλοι στο δρόμο!

Στέλνουμε ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση και τους συμμάχους της οτι δε συμβιβαζόμαστε με τα ψίχουλα.

Ενώνουμε τη φωνή μας με τους μικρούς αυτοαπασχολούμενους, τους φτωχούς αγρότες, τη νεολαία και συμμετέχουμε στην απεργιακή συγκέντρωση του Π.Α.ΜΕ. στις 10:30 στην Πλατεία Ελευθερίας στην Κατερίνη.