Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018

Ο αληθινός λαϊκός πατριωτισμός εκφράζεται μόνο στην πάλη ενάντια στο ΝΑΤΟ και τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς

Σε δήλωσή τους οι Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι του ΚΚΕ με το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Κεντρικής Μακεδονίας για τη μη συμμετοχή τους στην πρωτοβουλία του περιφερειάρχη Απ. Τζιτζικώστα και του πρόεδρου της ΠΕΔ Λ. Κυρίζογλου αναφέρουν:


«Η πρωτοβουλία του περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας Απ. Τζιτζικώστα και του πρόεδρου της ΠΕΔ Κ. Μακεδονίας Λ. Κυρίζογλου, για τη σημερινή κοινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κ. Μακεδονίας και των ΔΣ των 38 δήμων της Κ. Μακεδονίας, με θέμα τις εξελίξεις γύρω από τη συμφωνία ανάμεσα στις κυβερνήσεις Ελλάδας και FYROM, έρχεται ως συνέχεια της προχθεσινής τους συνέντευξης Τύπου, όπου δήλωσαν στους γνωστούς "πατριωτικούς" τόνους ότι θα πρωτοστατήσουν στο σταμάτημα της συμφωνίας.

Όσοι όμως βγαίνουν σήμερα στα κάγκελα δηλώνοντας "πατριώτες", κοροϊδεύουν το λαό γιατί συμπίπτουν και συμφωνούν πάνω στη στρατηγική της ελληνικής αστικής τάξης, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, που οδηγούν σε τέτοιου είδους συμφωνίες.

Τα ταξίδια και οι απανωτές επισκέψεις και συναντήσεις με τους εκπροσώπους του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ είναι άλλωστε στο καθημερινό πρόγραμμα του περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας Απ. Τζιτζικώστα και των υπόλοιπων δημάρχων. Είναι αυτοί που πρωτοστατούν μαζί με την κυβέρνηση στην πιο βαθιά εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στην περιοχή μας.

Οι εκλεγμένοι σύμβουλοι του ΚΚΕ, με τη "Λαϊκή Συσπείρωση", στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας (ΚΜ) και στα Δημοτικά Συμβούλια των δήμων της ΚΜ, δεν θα συμμετάσχουν στη σημερινή "φιέστα".

Επισημαίνουμε ότι ο αληθινός λαϊκός πατριωτισμός εκφράζεται γνήσια μόνο στην πάλη ενάντια στο ΝΑΤΟ και σε όλους τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, ενάντια στο ίδιο το εκμεταλλευτικό καπιταλιστικό σύστημα που σπέρνει τη φτώχεια, την ανεργία και τους πολέμους. Γι' αυτό και όλοι οι λαοί της περιοχής πρέπει να δυναμώσουν την αλληλεγγύη τους και την κοινή τους πάλη ενάντια σε αυτούς τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, ενάντια στον εθνικισμό, ενάντια στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ και να μην υπάρχει κανείς εφησυχασμός».

ΤΕ ΠΙΕΡΙΑΣ ΚΚΕ