Τρίτη 26 Ιουνίου 2018

Επίσκεψη του Προέδρου του Ιδρύματος «Διονύση Α. Πασχάλη» στον Διεθνή Κρατικό Αερολιμένα Αλεξανδρούπολης «Δημόκριτος»

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ «ΔΙΟΝΥΣΗ Α. ΠΑΣΧΑΛΗ» ΣΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ»

ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ


ΑΝ. ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΡΧΗΣ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ»: ΚΥΡΙΕ ΠΡΟΕΔΡΕ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΧΟ ΣΑΣ. ΝΙΩΘΩ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΘΕΣΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΟΥΜΕ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΟ ΕΛΞΗΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ «ΔΙΟΝΥΣΗ Α. ΠΑΣΧΑΛΗ»:Ο ΧΩΡΟΣ ΤΟΥ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ. ΧΡΕΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΥΠΝΙΣΟΥΜΕ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΙΣ.


Ο Πρόεδρος του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Διονύση Α. Πασχάλη» κατά την επίσκεψή του στο Διεθνή Κρατικό Αερολιμένα Αλεξανδρούπολης «Δημόκριτος». έγινε δεκτός από τον Αν. Αερολιμενάρχη Δρ Στυλιανό Ζαντανίδη.

Στην ατζέντα της συνάντησης συζητήθηκε το πλαίσιο διοργάνωσης από κοινού πολιτιστικών, κοινωνικών και εκπαιδευτικών εκδηλώσεων, καθώς και η διενέργεια ημερίδων εντός του αερολιμένα με την αποδοχή και την υποστήριξη όλων των τοπικών φορέων. Άμεσος στόχος είναι να προβληθεί η ιστορική κληρονομιά της περιοχής, να γίνει τουριστικός πόλος έλξης περισσοτέρων επισκεπτών, προκειμένου και να δοθεί πολύπλευρη ώθηση ανάπτυξης σε καίριους τομείς.

Τον Πρόεδρο ξενάγησε ο Αν. Αερολιμενάρχης στο αεροδρόμιο, στις πιστοποιημένες ευρωπαϊκών προδιαγραφών σχολές πιλότων, καθώς και στην έκθεση ζωγραφικής «ΤΟ ΠΕΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ», με ανάτυπα έργα αφιερωμένα στη Νίκη της Σαμοθράκης της Μάρτας Τζοβαρίδου. Πρόκειται για μία ενότητα έργων εμπνευσμένων από τη Νίκη, τα οποία εκτέθηκαν για πρώτη φορά στη Σαμοθράκη, με τη συμβολή του Εθνολογικού Μουσείου Θράκης «Αγγέλα Γιαννακίδου», στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης για τα 150 χρόνια από την ανεύρεση της ΝΙΚΗΣ και τώρα παρουσιάζεται στο χώρο αφίξεων του κρατικού αερολιμένα της Αλεξανδρούπολης.

Τέλος, ο κ. Στ. Ζαντανίδης αφού συνεχάρη τον κ. Δ. Πασχάλη για το κοινωφελές του έργο, τον ευχαρίστησε για την ανταπόκρισή του και την επίσκεψή του και εξέφρασε την επιθυμία σε σύντομο χρόνο να πραγματοποιηθεί η πρώτη κοινή δράση και ο αερολιμένας να αποτελέσει εφαλτήριο ανάδειξης στους επισκέπτες, του ελληνικού πολιτισμού και της ιστορίας της περιοχής.