Σάββατο 23 Ιουνίου 2018

Ριζοσπαστική Κίνηση Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας για τις εκλογές και την ανάδειξη νέου Δ.Σ. του ΣΕΠΕ.

Συναδέλφισσες – οι, η Ριζοσπαστική Κίνηση Εκπ/κών Α/θμιας Εκπ/σης Πιερίας θέλει να ευχαριστήσει όσους-ες τη στήριξαν στις εκλογές για το νέο Δ.Σ. του Συλλόγου μας και την ανέδειξαν και πάλι δεύτερη δύναμη με δύο έδρες.

Η Κίνησή μας υπηρέτησε και υπηρετεί αποκλειστικά την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου που βάλλεται εδώ και χρόνια από τις πολιτικές όλων των κυβερνήσεων και των αντιεκπαιδευτικών τους πολιτικών. 

Θεωρούμε την ανάπτυξη του εκπαιδευτικού κινήματος ως μέρος ενός συνολικού κινήματος ανατροπής αυτών των πολιτικών , που τα τελευταία χρόνια εκφράζεται μέσω των μνημονίων και των εκφραστών τους. Είμαστε απέναντι στον κομματικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό και τους εκφραστές του, απέναντι στη λογική της ανάθεσης των προβλημάτων μας σε «σωτήρες συνδικαλιστές» και πιστεύουμε στη συλλογική δράση μέσα από τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών.

Τα τελευταία χρόνια ο σύλλογός μας κυριαρχείται από τη ΔΑΚΕ Πιερίας, μια παράταξη που ανεξάρτητα από την κομματική της εξάρτηση, έχει απαξιώσει παντελώς τον ΣΕΠΕ Πιερίας. 

Αντιφατικές στάσεις , προσβλητικές και άσχημες συμπεριφορές, αλαζονεία και έπαρση, αφερεγγυότητα, είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά της ΔΑΚΕ στο νομό μας. 

Η Ριζοσπαστική Κίνηση διεκδίκησε την προηγούμενη διετία τη θέση του Προέδρου του ΣΕΠΕ χωρίς προαπαιτούμενα, στη βάση ενός αγωνιστικού πλαισίου δράσης και του συμμαζέματος του συλλόγου μας από την κακή λειτουργία του. Οι τότε συσχετισμοί ανέδειξαν τη ΔΑΚΕ στη θέση του προέδρου κι εμείς διεκδικήσαμε, χωρίς να θέλουμε να παρεμποδίσουμε τη διαδικασία συγκρότησής του, τη θέση του γραμματέα ως δεύτερη, σε ψήφους, παράταξη. Η επιτυχημένη παρέμβασή μας στη λειτουργία του προεδρείου, που είχε να κάνει σε ένα βαθμό και με την παρουσία του απερχόμενου προέδρου που αποτελούσε μοναχικό παράδειγμα προσπάθειας συλλογικής δράσης, επιβεβαίωσε θετικά τη επιδίωξή μας να αναλάβουμε θέση ευθύνης για να λειτουργήσει όσο καλύτερα γίνεται οΣΕΠΕ Πιερίας. 

Στη συγκρότηση του νέου ΔΣ, θέσαμε και πάλι υποψηφιότητα για τη θέση του προέδρου στη βάση συγκεκριμένου αγωνιστικού πλαισίου που καταθέσαμε. 

Η ΔΑΚΕ θεώρησε ότι έπρεπε να εκλεγεί αντιπροσωπευτικό αναλογικό προεδρείο κάτι το οποίο στις εκλογές για τη συγκρότηση προηγούμενων προεδρείων δεν το τήρησε αφού άλλα έλεγε και άλλα ψήφιζε. Στη ψηφοφορία που έγινε, η ΔΗΣΥ και η ΕΡΑ υπερψήφισαν την πρότασή μας και με ψήφους 5 έναντι 4 του υποψηφίου της ΔΑΚΕ, εκλέχτηκε πρόεδρος του ΣΕΠΕ ο προτεινόμενος από την παράταξή μας . 

Πράγματι μας εξέπληξε σε πρώτη φάση η υπερψήφιση του υποψηφίου μας από τις δύο παρατάξεις που πολιτικά και συνδικαλιστικά είναι σε άλλη κατεύθυνση από τη δική μας. Για τη θέση του αντιπροέδρου προτάθηκε μόνο η ΕΡΑ και εμείς ψηφίσαμε λευκό(3 υπέρ-6 λευκά). Έτσι με ομόφωνη απόφαση όλων των παρατάξεων ορίστηκε νέα συνεδρίαση (τη Δευτέρα 18/6) για την εκλογή των υπολοίπων θέσεων του προεδρείου .

Στη συνεδρίαση της Δευτέρας παραβρέθηκε μόνον ένας εκπρόσωπος της ΔΑΚΕ ο οποίος προκαταβάλλοντας τη βούληση των υπολοίπων, μίλησε για αποκλεισμό της ΔΑΚΕ και για αλλοίωση της βούλησης των συναδέλφων χαρακτηρίζοντας και εγγράφως άκυρη την εκλογή του προέδρου και αποχώρησε.

Τον ενημερώνουμε ότι υπάρχει και η περίπτωση του 5-4 και όχι μόνο του 4-5. Έτσι οι υπόλοιπες παρατάξεις μπροστά σε αυτή την κατάσταση προχωρήσαμε στη συγκρότηση προεδρείου για να λειτουργήσει ο ΣΕΠΕ.

Δυστυχώς η ΔΑΚΕ Πιερίας συνεχίζει να συμπεριφέρεται με τον ίδιο απαράδεκτο αντισυναδελφικό και αντιδημοκρατικό τρόπο απέναντι στους υπόλοιπους.

Συναδέλφισσες-οι η Ριζοσπαστική Κίνηση αποτελούμενη από ανένταχτους μάχιμους εκπαιδευτικούς, με γνώμονα πάντα και μόνο το συμφέρον ΟΛΩΝ των εκπαιδευτικών, των παιδιών και του δημόσιου σχολείου, θα συμβάλλει τα μέγιστα στην ορθότερη λειτουργία του ΣΕΠΕ Πιερίας και από τη θέση του Προέδρου θα διεκδικήσει με όλες της τις δυνάμεις την ανάκτηση της χαμένης αξιοπιστίας του συνδικαλιστικού κινήματος.