Τρίτη 10 Ιουλίου 2018

ΧΑΛΚΙΝΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΣΤΗΝ 11η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΩΠΗΛΑΣΙΑΣ ΣΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ Ο ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Με ένα μετάλλιο και πολύ θετικές εμπειρίες επέστρεψαν από τη Μυτιλήνη οι νεαροί κωπηλάτες του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης, που πήραν μέρος στην 11η Πανελλήνια Συνάντηση Ανάπτυξης Κωπηλασίας 29 και 30 Ιουνίου.

Στο όμορφο νησί της Μυτιλήνης που φιλοξένησε για δεύτερη φορά τη συγκεκριμένη διοργάνωση, συγκεντρώθηκαν περισσότεροι από 200 αθλητές από 21 συλλόγους όλης της Ελλάδας. Από το Ναυτικό Όμιλο Κατερίνης συμμετείχαν 8 αθλητές σε 6 πληρώματα που πραγματοποίησαν πολύ καλές εμφανίσεις, με όλα τα πληρώματα να προκρίνονται επάξια στη δωδεκάδα των αγωνισμάτων τους και δυο από αυτά να συμμετέχουν στους τελικούς κατακτώντας ένα χάλκινο μετάλλιο.

Πιο συγκεκριμένα τα αποτελέσματα της αποστολής του ΝΟΚΑΤ:


Χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η 12χρονη Ανδρονίκη Καρυώτη, που τερμάτισε στη 3η θέση του τελικού του σκιφ κορασίδων 12 ετών. Η κόρη του Παγκόσμιου πρωταθλητή κωπηλασίας Κώστα Καρυώτη στη πρώτη της εμφάνιση σε Πανελλήνια διοργάνωση δείχνει ότι έχει όλα τα προσόντα να ακολουθήσει τα βήματά του. Πολύ δυναμική και η εμφάνιση των Κετσιτζόγλου Γιώργου και Φοροζίδη Παναγιώτη, που κατέκτησαν την 4η θέση στον τελικό του διπλού σκιφ παίδων 12-14 ετών.

Στην 1η θέση του μικρού τελικού του διπλού σκιφ κορασίδων 12-14 ετών τερμάτισε μετά από μια πολύ δυνατή κούρσα, το πλήρωμα των Κωστοπούλου Ελευθερίας και Κωνσταντινίδου Μάρθας που κατατάχθηκε στην 7η θέση, ενώ την ίδια θέση (7η) κατέλαβε στην πρώτη του αγωνιστική εμφάνιση ο Ευθυμίου Λεωνίδας στο αγώνισμα σκιφ παίδων 12 ετών.

Στην τελική δωδεκάδα των αγωνισμάτων τους κατάφεραν να προκριθούν η Σαλμανλή Παναγιώτα στο σκιφ κορασίδων 13-14 ετών και ο Φοροζίδης Θόδωρος στο σκιφ παίδων 13-14 ετών, όπου και κατατάχθηκαν στη 10η και τη 12η θέση αντίστοιχα.

Τα συγχαρητήρια στους νεαρούς αθλητές για τις επιδόσεις τους και τη συνολική τους εμφάνιση έδωσαν ο Πρόεδρος του Ν.Ο.ΚΑΤ. Κώστας Καρυώτης και ο Έφορος Κωπηλασίας Σάκης Νάστος που συνόδεψαν την αποστολή στη Μυτιλήνη, και εξέφρασαν την αισιοδοξία τους για μια ακόμη καλύτερη συνέχεια στο μέλλον.

Τη σκυτάλη παίρνουν οι αθλητές της αμέσως μεγαλύτερης κατηγορίας που θα συμμετάσχουν στη Β΄Φάση του 84ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Κωπηλασίας Παίδων- Κορασίδων και ΑΜΕΑ 14-15 Ιουλίου στα Ιωάννινα.