Τρίτη 24 Ιουλίου 2018

ΖΗΤΟΥΜΕ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΧΩΡΗΣΗ Ή ΜΗ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΓΔΜ

Οι κάτωθι υπογράφοντες, συντασσόμενοι με την συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού λαού, διαφωνούμε με την Συμφωνία των Πρεσπών ως ανιστόρητη και επιζήμια για τα εθνικά συμφέροντα, και επικίνδυνη για το μέλλον της χώρας και την σταθερότητα στην περιοχή.

Η εκχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας μέσω του γεωγραφικού προσδιορισμού είναι ανιστόρητη, διότι …

Η συμφωνία είναι επιζήμια για τα εθνικά συμφέροντα, γιατί οι αλυτρωτικές βλέψεις των γειτόνων, που η εκχωρηθείσα ονομασία υποτίθεται ότι θα εξαλείψει, παραμένουν στο ακέραιο εν ισχύ και θα βρίσκουν στήριξη στο γεγονός ότι η ταυτότητα και η γλώσσα αναγνωρίζονται ως μακεδονικές. Ούτε και οι υποτιθέμενες αλλαγές του συντάγματος των Σκοπίων είναι δυνατόν να πείσουν, όταν ο πρωθυπουργός της χώρας τους ήδη σήμερα ......

Η συμφωνία είναι επιζήμια για το μέλλον της χώρας, όχι τόσο διότι κινδυνεύουμε από την ενδεχόμενη επιθετικότητα του κράτους των Σκοπίων, το οποίο δεν έχει το εκτόπισμα να απειλήσει ουσιαστικά την χώρα μας. Οι αλυτρωτικές επιδιώξεις θα είναι όμως εσαεί εργαλείο κάποιων δυνάμεων …..

Τέλος, η συμφωνία με ετεροβαρείς όρους (δίνουμε το όνομα για να πάρουμε τι;), και την διατήρηση των προϋποθέσεων για μελλοντικούς αλυτρωτισμούς εκ μέρους των Σκοπιανών, τις πιθανές παρεμβάσεις τρίτων που ήδη σήμερα εποφθαλμιούν την εδαφική ακεραιότητα ….

Ως εκ τούτου, εμείς οι υπογράφοντες Έλληνες πολίτες, κυρίως μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας στην Ελλάδα και την Διασπορά και άλλες προσωπικότητες, συναισθανόμενοι την κρισιμότητα των στιγμών, καλούμε την Κυβέρνηση να διενεργήσει δημοψήφισμα, για το αν ο κυρίαρχος Ελληνικός λαός συμφωνεί με την ΕΚΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ στο κράτος των Σκοπίων. Το δημοψήφισμα αυτό για οποιοδήποτε αποτέλεσμα οφείλει να έχει δεσμευτικό


Υπογράψτε ΕΔΩ

(Για να αποφευχθεί η διαρροή της επιστολής, κάποιες παράγραφοι παρουσιάζονται ημιτελείς. Ευχαριστούμε για την κατανόηση)



INTERNATIONAL HELLENIC ASSOCIATION-IHA
(USA)
Claymont, Delaware 19703 - U.S.A